Cookies- og Brukervilkår


Smartere med dataspill

Nå er det bevist at dataspill kan forbedre hjernekapasiteten hos eldre mennesker.

Forskere i San Francisco har nylig offentliggjort en studie som viser at de har klart å bremse aldringens negative virkning på hjernen ved å bruke et spesialtilpasset dataspill. I studien fant de ut at det tredimensjonale racerspillet NeuroRacer, som altså var laget spesielt til dette forsøket, forbedret både konsentrasjonsevnen og korttidshukommelsen hos eldre i så stor grad at virkningen også fikk betydning for forsøkspersonenes hverdag.

Forskerne rekrutterte 46 personer mellom 65 og 85, som så i fire uker spilte dette racingspillet intensivt. Vanskelighetsgraden økte etter hvert som de ble bedre til å spille. Da treningsperioden var slutt, var de blitt så mye bedre at de fikk høyere poengsum enn 20-åringer som spilte spillet for første gang. Effekten varte fremdeles seks måneder etter at forsøket ble avsluttet, og forskerne mener derfor å ha motbevist den tidligere antakelsen om at korttidshukommelsen og konsentrasjonsevnen er statiske og umulig å trene. Det er nå også igangsatt arbeid med å finne tilpassede treningsmetoder som fungerer for blant annet personer med ADHD og depresjoner.

Les mer om...
Relaterte artikler
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
En time med PlayStation VR

En time med PlayStation VR

Sony er snart klar til å invitere oss alle til VR-land.

Les mer

Historien bak "slumreknappen"

Historien bak "slumreknappen"

En mekanisk vekkeklokke fra 1956 er årsaken til at standard slumretid fortsatt er ni minutter.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Styr hele huset fra mobilen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStyr hele huset fra mobilen

Nå får du både termostater, dørlåser, lamper og hvitevarer som kan styres fra telefonen. Her kan du lese mer om det smarte hjemmet.

Les mer

Nyeste

Historien bak "slumreknappen"

En mekanisk vekkeklokke fra 1956 er årsaken til at standard slumretid fortsatt er ni minutter.

Les mer

NASA frigir forskningen sin – gratis

Dykk ned i NASAs forskningarkiv – helt gratis

Les mer

5 ting som ga oss den grafiske brukerflaten

Det at vi kan styre musepekeren på Skrivebordet i Windows skyldes en rekke fantastiske oppfinnelser. Les om dem her.

Les mer