Sony Cyber-shot DSC-H70

På tross av et ganske stort objektiv og hele 10 ganger optisk zoom er det et ganske kompakt kamera vi har fått tak i her. Skjermen dominerer baksiden, hvor det bare er blitt plass til fire knapper. På toppen finner du tre til. Det er ikke mange innstillingsmuligheter, og de små knappene er av ganske dårlig kvalitet.

Sett til:

1.690,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Den store skjermen fungerer bra, også i direkte sollys. Men etter å ha tatt noen bilder, begynner man å legge merke til en av kameraets dårligste egenskaper: Det er tregt! Det går to sekunder fra et bilde er tatt til det dukker opp på skjermen. Irriterende nok kan du ikke i løpet av dette tidsintervallet bruke søkeren til å finne fram til nye motiver. Selve bildekvaliteten er glimrende, selv om belysningen kan bli snau når du bruker spesialfunksjoner.

Den innebygde panoramafunksjonen fungerer fint, men har en tendens til å gi bildekombinasjonen for flate farger.

Zoomlinsen jobber kjapt under fotografering, og slår av på farten under filmopptak. Selv ved maks zoom er det ingen fargeforvrengning å snakke om, men når objektivet strekker seg til det ytterste så går det ut over skarpheten. Vi kan tydelig se en kunstig forsterket skarphet som kompenserer for en optikk som ikke er i toppklasse.

Film har en maksoppløsning på 1280 x 720 piksler. Det er ikke full HD, men uansett en flott oppløsning, og resultatet er i de fleste tilfeller fint. Dessverre skjærer det seg med den kunstige skarpheten – hvite objekter får iblant svarte kanter som ikke eksisterer utenfor bildet.

Vi har ikke så mye pent å si om betjeningen med de små knappene heller. Kameraet har en pipefunksjon som er ment å avhjelpe dette, men siden de mekaniske mulighetene er så begrensede, må man tenke seg om både en og to ganger før man finner fram til de nødvendige funksjonene. Karakteren blir derfor midt på treet.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

Fakta

Oppløsning: 16,2 megapiksler
Zoom: 25–250 mm (10 ganger)
Skjermstørrelse: 3 tommer
Hastighet: 1 bilde/sekund
Video: 1280 x 720 piksler (HD)
Batterilevetid: 910 mAh
Mål: 10,2 x 5,8 x 2,9 cm
Vekt: 164 gram

  • Skarpe bilder

  • Bra HD-video

  • Treg fotografering

  • Overdrevet skarphet

  • Rotete betjening

Eksterne koblinger
Les mer om...
Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Alt om Windows 8

STOR E-BOK: Les alt om Windows 8. Vi viser deg hvordan du utfører nødvendige oppgaver som å gå på nettbank, kopiere bilder fra digitalkameraet og hente e-post.

Les mer

Komputer for alle
Mest leste
Philips SPC900NC PC Camera

Philips SPC900NC PC Camera

Philips har laget et fint kamera med mange spennende funksjoner som er utrolig lette å bruke. Bildekvaliteten halter og prisen er høy, men de medfølgende programmene imponerer.

Les mer

Et utmerket kamera

Et utmerket kamera

G-serien fra Canon har eksistert i mange år uten store ytre endringer. Det er innmaten og elektronikken som har blitt forbedret. Og det er greit, for den karakteristiske og litt firkantede designen med stor, vendbar LCD-skjerm har funket bra fra starten.

Les mer

Kompakt kamera  til den kreative

Kompakt kamera til den kreative

Det er en klar tendens at nye kameraer skal være kompakte og ha utskiftbare objektiver som digitale speilreflekser. Det er det nye Panasonic Lumix DMC-GF3 et strålende eksempel på.

Les mer

Nyeste
Test av GoPro Hero 3 Silver

Test av GoPro Hero 3 Silver

GoPro Hero 3 Silver er et utrolig bra kamera på tross av den beskjedne størrelsen. Gjør det den skal helt perfekt.

Les mer

Artig lite feriekamera

Artig lite feriekamera

Med Sony Cyber-shot DSC-TX20 får du et artig og brukervennlig kamera med masse funksjoner. Men det krever mye lys.

Les mer

Spill inn videoer med pc-en

Spill inn videoer med pc-en

Med et nytt webkamera i HD-klassen kan du ta opp video i fantastisk kvalitet. Men det er absolutt ikke det samme hvilket webkamera du velger - Les testen vår.

Les mer