Cookies- og Brukervilkår


Acer Iconia-484G64ns

Acer prøver tydeligvis å finne opp nettbrettet på nytt. De er på banen med en utradisjonell bærbar pc som ikke har et vanlig tastatur. Til gjengjeld har den to helt identiske trykkfølsomme skjermer på 14 tommer hver.

Sett til:

11.890,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Der hvor det pleier å sitte et tastatur, er det en skjerm i stedet. Med et trykk på en knapp på siden får du opp et virtuelt tastatur på skjermen. Med det virtuelle tastaturet kan du stort sett bruke Acer Iconia som en helt vanlig bærbar datamaskin.

Fordelen med å ha to trykkfølsomme skjermer er at du får muligheten til å prøve et helt annet brukergrensesnitt. Med det virtuelle tastaturet kan du trykke på skjermen og bruke pekefingeren til å klikke på ikoner og internettsider. Denne måten å bruke pc-en på krever litt tilvenning, men systemet er temmelig vanedannende når du først har prøvd det. For å utnytte potensialet til systemet fullt ut har Acer også bygd inn noen ekstra funksjoner i boksen. Ved å trykke med alle fem fingrer samtidig kan du få fram et ikon som lar deg kontrollere filmer, musikk, bilder og mye mer. Det er et slags virtuelt hjul, som du kan rulle på for å åpne bilder og film. Det er ganske morsomt, og det fungerer også raskt. Når du først har vent deg til å bruke pc-en uten tastatur, er det en veldig praktisk metode.

Men det er nettopp det manglende tastaturet som er den største ulempen ved Iconia. Det virtuelle tastaturet fungerer fint, men vi savner den motstanden og følelsen som vi får med et ekte tastatur. Du kan lære deg å bruke det virtuelle tastaturet. Men hvis du må skrive lange tekster, kommer du nok til å foretrekke den fysiske varianten. Acer Iconia er ikke en arbeidshest-pc, men den egner seg godt til ren underholdning. Se på den som en hybrid mellom et nettbrett og en ekte bærbar. Iconia er utstyrt med en kraftig Core i5-prosessor fra Intel, så den klarer tunge oppgaver bra. Og husk at du kan bruke begge skjermene samtidig. Det betyr at du kan flytte vinduer mellom skjermene eller la en nettside fylle begge skjermene.

Ytelsen er god. Spill kjører som de skal, uten venting og hakking. Men det virtuelle tastaturet kommer til kort her også, og vi fikk i hvert fall lyst til å koble til et ekte tastatur. Det lar seg gjøre, men det er jo ikke poenget med en bærbar pc.

Til tross for ankepunktene våre har vi egentlig sansen for denne nyvinningen fra Acer. Ideen er god. Men den lille pc-en har en del mangler og en temmelig stiv pris, og derfor kan den dessverre ikke få vår uforbeholdne anbefaling.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Prosessor: Intel Core
i5-480M
• Minne: 4 gigabyte
• Grafikk: Intel HD Graphics
• Harddisk: 640 gigabyte
• Skjerm: 2 x 14 tommer
• Tastatur: Full størrelse, virtuelt
• Vekt: 2,8 kg
• Mål: 34,7 x 24,85 x 1,35 cm

  • To trykkfølsomme skjermer

  • Mange gode funksjoner

  • Rask nok til det meste

  • Vanskelig virtuelt tastatur

  • Høy pris

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Lysende høyttalere til pc-en

Lysende høyttalere til pc-en

Er du lei av å høre på de innebygde høyttalerne i pc-en, og syns at de maltrakterer all lyden som kommer fra dem?

Les mer

MacBook 13 inch Black

MacBook 13 inch Black

Den svarte Macbook er en veldig lekker bærbar som også kan kjøre Windows.

Les mer

Alt på én kontakt

Alt på én kontakt

En bærbar datamaskin er ikke alltid den mest prak­tiske arbeidsplassen.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer