Cookies- og Brukervilkår


Acer Timeline 4810TG

Acer hevder at maskinene i deres nye Timeline-serie skal kunne holde det gående i åtte timer på én lading. De fleste vanlige bærbare klarer i beste fall tre timer.

Sett til:

6.833,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Slike påstander må selvfølgelig etterprøves, og derfor har vi testet en maskin som har 14-tommers skjerm, fire gigabyte minne, en harddisk på 500 GB og dvd-brenner. Hele maskinen veier mindre enn to kilo.

Førsteinntrykket er at dette er en usedvanlig slank bærbar, med en tykkelse på under 30 millimeter. Lokket er bare seks millimeter tykt. Den mørk grå fargen er elegant uten å være prangende, og du får alle de vanlige kontaktene for lyd, usb og ekstern skjerm (også HDMI) samt kortleser til SD-kort.

For å oppnå den lange batteritiden har det allikevel vært nødvendig å inngå noen kompromisser. Prosessoren har bare én kjerne, og den er ikke spesielt kraftig. Sammen med det integrerte skjermkortet gir det en bærbar med moderate ytelser, men med virkelig lavt strømforbruk. Det viser seg også ved at maskinen holder seg ganske kjølig, og at viften ikke støyer, unntatt når skjermkortet presses.

Men modellen har også et ekte 3D-skjermkort som gir høy ytelse i spill og and­re 3D-programmer, så lenge kvalitet og oppløsning ikke stilles altfor høyt. Kortet er kraftig nok til at det er prosessoren, ikke skjermkortet, som er maskinens svakeste punkt. Dessverre ga selve byttet mellom de to skjermkortene visse problemer under testen, men det rettes formodentlig opp med en driveroppdatering.

Byttet mellom de to tilstandene foregår ved at man trykker på en ”spareknapp” som lyser grønt i økonomimodus, og som på få se­kunder kan bytte skjermkort og endre innstillinger til høy ytelse. Det gjør det lett å spare strøm slik at du får maksimalt utbytte av batteriet.

Men holder virkelig batteriet i åtte timer? I denne testen, inkludert diverse installasjoner og hastighets­test, holdt det i knapt seks timer. Ved mer moderat bruk bør likevel åtte timer være innen rekkevidde.

Fakta

• Prosessor: Intel Core 2 Solo
1,4 GHz
• Minne: 4 GB
• Harddisk: 500 GB
• Skjerm: 14 tommer
• Oppløsning: 1366 x 768 piksler
• Optisk stasjon: DVD-RW
• Operativsystem:
Vista Home Premium
• Vekt: 1,9 kg

  • Meget lang batterilevetid

  • Lett og slank

  • Godt skjermkort

  • Prosessorytelse

  • Tastatur

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste

Logitech Harmony 525 Universal remote

Harmony 525 er virkelig en stilfull løsning for deg som er lei av stuen full av fjernkontroller. Den er enkel å bruke og pen å se på.

Les mer

Rekord-cd!

Rekord-cd!

Det er en ekte rekord-cd som følger med blad nummer 12 av Komputer for alle. med hele 55 programmer på menyen er det nesten en skam å framheve noen på bekostning av andre. Du kan for eksempel prøve deg på hele 37 spesialutvalgte programmer, fordelt på kategorier som multimedia, spill, sikkerhet, kontorprogrammer og internett. Cd-en byr dessuten også på Sikkerhetssenteret, demoprogrammer og flere spill.

Les mer

Lysende høyttalere til pc-en

Lysende høyttalere til pc-en

Er du lei av å høre på de innebygde høyttalerne i pc-en, og syns at de maltrakterer all lyden som kommer fra dem?

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer