Cookies- og Brukervilkår


Canon DC50

Brukervennlig og massevis av fikse funksjoner, men prisen er for høy.

Sett til:

6.100,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Det er enkelt å gjøre gode opptak med Canons kompakte digitale dvd-kamera. Den optiske bildestabilisatoren gjør bildet rolig selv når du zoomer helt inn. Og så lenge det er lys nok, er fargene kraftige og innbydende, og skarpheten helt OK.

Hovedtemaet med DC50 er at det opptar på 8-centimeter-mini-dvder og ikke bånd, og det fungerer veldig bra. Det kan oppta både på R (engangs-dvder), RW (overskrivbare) og R DL (dobbeltlags). Velger du R og RW, er det plass til cirka 30 minutters opptak per skive, og bruker du R DL, er det plass til cirka det dobbelte. I driftsomkostninger er det litt å spare i forhold til båndene, da mini-dvdene fås til bare 7 kroner per stykk.

Selv om opptakene blir lagret direkte på dvden og kan spilles på de fleste dvd-spillere, kan du ikke bare ta skiven ut av kameraet og sette den i spilleren - den må nemlig "låses" først. Deretter er det ikke mulig å ta opp mer på dvden (hvis den da ikke overskrivbar). Det tar omtrent 6 minutter å "låse" dvden, og når denne prosessen står på, er det forbudt å fikle med kameraet - ellers risikerer du feilbrenning. I verste fall går opptakene tapt. Du kan selvfølgelig se opptakene på det skarpe 2,7-tommer displayet før du låser dvden, og dessuten kan du koble kameraet til tven med AV-kabelen som følger med.

I vanlig dagslys er bildekvaliteten forrykende god, og vi er imponert over hvor raskt kameraet finner fokus og den rette hvitbalansen. Innendørs og i svakere belysning kommer det, i likhet med de fleste andre videokameraer, imidlertid temmelig mye støy på bildet.

En fin egenskap er at DC50 kan oppta i bredformat (16:9). Det gjør kameraet mer praktisk og framtidsrettet etter hvert som bredskjermen flytter inn i stua hos flere og flere. Den optiske zoomen er på 10x. Det er til gjengjeld ikke særlig mye når det gjelder videokamera, der det nærmest er standard at zoomen ligger et sted mellom 18-24x.

I tillegg til å filme kan DC50 også ta bilder, som blir overraskende gode og med hele 5,4 megapiksel. Faktisk er det også mulig å ta bilder samtidig som du opptar video. Det gjelder imidlertid bare så lenge du filmer i normalt skjermformatet (4:3) og for øvrig har installert et miniSD-minnekort i kortleseren - ellers virker det ikke.

Rent fysisk er kameraet lite og lekkert, og likevel stort nok til at det ligger fint i høyre hånd. Det er veldig lett å nå alle knappene. Hvis ting går galt, bruker du bare den fine fjernkontrollen til å styre videoopptakene, fotograferingen og avspillingen.

Fakta

Canon DC50

Oppløsning: 5,4 megapiksel
Optisk zoom: 10x
Brennvidde video: 44,7 - 447 mm
Brennvidde foto: 39,9 - 399 mm
LCD: 2,7-tommer TFT
Tilkobling: USB, PictBridge, A/V (minijack)
Kortleser: miniSD

  • Stabilt bilde

  • Gode farger

  • Kan fotografere under opptak

  • For liten zoom

  • Dyrt

Produsentens hjemmeside

Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
HP Pavilion dv9266ea

HP Pavilion dv9266ea

HPs bærbare pc er et glimrende og godt alternativ til hjemmemaskinen.

Les mer

Cd 2-2011

Cd 2-2011

Denne cd-en byr på hele 17 aktuelle programmer i tillegg til det vanlige utvalget av verktøy, spill, demoprogrammer og sikkerhetsprogrammer. I kategorien Aktuelt finner du blant annet et program til lydkonvertering, et backupprogram og et krypteringsprogram. Vi setter fokus på programmer som fungerer bedre enn de innebygde verktøyene i Windows.

Les mer

Lysende høyttalere til pc-en

Lysende høyttalere til pc-en

Er du lei av å høre på de innebygde høyttalerne i pc-en, og syns at de maltrakterer all lyden som kommer fra dem?

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer