Cookies- og Brukervilkår


Dell Alienware M11x

Det er en tettpakket liten pc som vi tar ut av pappesken til denne testen. Skjermen er på bare 11 tommer, men vekten på to kilo vitner om kvalitetskomponenter og et batteri som har solid størrelse.

Sett til:

15.950,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Modellen kan gjøres mer personlig i klassisk Dell-tradisjon. På bedriftens hjemmesider finner du et rikholdig utvalg prosessorer, minnebrikker og harddisker, og du kan også velge forskjellige farger og temaer. Alle variantene er inspirert av Aliens-filmene med sine skjeve trekantede tegn og vinkler, både på kabinettet og i Windows-tematikken.

Konfigurasjonen vi testet er av det dyre slaget; en kraftig Intel i7-prosessor, 8 gigabyte minne og ikke minst en SSD-disk på hele 256 gigabyte. Hvis du kan nøye deg med mindre minne og en tradisjonell harddisk, vil modellen koste deg i underkant av 10 000 kroner.

I tillegg til standardportene til nettverk og HDMI-kontakt til skjerm, finner vi også to USB 3.0-porter, uttak til surround-lyd (men ikke digital), DisplayPort så du kan koble til en ekstern skjerm, dobbel kortleser og ytterligere en FireWire-port til tilkobling av et digitalt videokamera. Skjermen er av den blanke typen og har en oppløsning på 1366 x 786 piksler. Batteriet er innebygd og kan ikke uten videre tas ut av pc-en og byttes ut.

Tastaturet virker kompakt, men er likevel i full størrelse, og til vår store fornøyelse er det bakgrunnsbelyst. Tastene har hvite kanter og er relativt faste når du trykker dem ned, men de er generelt sett glimrende å skrive på. Og det er fint på en pc som egentlig er bygd mest for spill.

Pc-en leveres som sagt med en SSD-disk på hele 256 gigabyte. Det er sterkt medvirkende til at pc-en føles så rask. Benchmarktesten vår viser en lese­hastighet på 177,9 megabyte/sekund samt en søketid nær 0.

Intel i7-prosessoren er utmerket, selv om den er en tokjerners-utgave. Skjermkortet er i tillegg veldig bra og gir de høyeste poengene som vi har sett til nå på en bærbar pc. Med den innebygde skjermens moderate oppløsning kan denne bærbare kjøre de fleste 3D-spill med utmerkede detaljer, og det finnes neppe bedre grafikk i tilsvarende små bærbare.

I daglig bruk er pc-en behagelig stille, men ved kraftig belastning trår vifta til med en god del støy. Den faller heldigvis raskt til ro igjen når den bærbare får mindre å foreta seg.

Batteritiden er enda en positiv overraskelse. Normalt vil en så kraftig bærbar gå tom på under to timer. Her kommer vi helt opp i 5-6 timer, noe som imidlertid i høy grad skyldes at maskinen skrur ned grafikkraften når strømkabelen fjernes.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

Fakta

Spesifikasjoner:
• CPU: Intel i7 dual-core 2,6 GHz
• Minne: 8 gigabyte
• Harddisk: 256 gigabyte SSD
• Skjerm: 11 tommer
• Skjermkort: GeForce 335M
• Lyd: 5.1 surround
• Porter: HDMI, DisplayPort, USB3, FireWire, lyd, kortleser, nettverk
• Mål: 28,6 x 23,3 x 3,3 cm

Målinger:
• PassMark: 1287,3
• 3DMark: P4227
(på batteri: P1142)
• Lysstyrke: 220 cd/m2
• Kontrast: 100:1
• SSD-lesing:
177,9 megabyte/sekund

  • Høy grafikkytelse

  • Fin batterikapasitet

  • Godt tastatur

  • Støyer under belastning

  • Koster en liten formue

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Trådløs harddisk til iPhone

Trådløs harddisk til iPhone

Når iPad-en eller iPhone-en for alvor blir tatt i bruk som mediespiller, kan det fort bli knapt med lagringskapasitet.

Les mer

Philips SPD5115cc

Philips SPD5115cc

Den eksterne harddisken fra Philips leverer en brukervennlig opplevelse helt uten problemer. Og du får litt ekstra for pengene i form av ledninger og et bra backup-program.

Les mer

HP iPAQ 214 Enterprise Handheld

HP iPAQ 214 Enterprise Handheld

En stor og skarp skjerm og god forbindelse til trådløse nettverk. Operativsystemet og programmene kjører fint og flytende.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer