Cookies- og Brukervilkår


HP Envy 15

HP er ute med en ny serie superbærbare maskiner. Modellene inkluderer en lettvekter med en skjerm på 13 tommer, og en litt større modell med en 15,6-tommers skjerm og en vekt på 2,4 kilo. Det er sistnevnte vi tester her. Den inkluderer en ekstern dvd-brenner med matchende design.

Sett til:

13.990,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

HP Envy 15 er tydelig inspirert av de bærbare datamaskinene til Apple – blant annet har tastaturet flate taster og en museplate med usynlige knapper. Den er flott å se på, men i daglig bruk er både tastaturet og musa kilder til irritasjon. Tastaturet kjennes godt ut, men den utradisjonelle layouten gjør det vanskelig å plassere fingrene på riktig sted.
De treffer ofte feil tast, og det hjelper heller ikke at tegnene på tastene er usedvanlig små. Knappene på musa er integrert i plata, så man kan ikke se dem eller føle seg fram med fingrene. Også her har designet vært viktigere enn brukervennligheten.

Noe av det samme gjelder Windows-oppsettet. Et flott tema skal sørge for at brukeren får en fin totalopplevelse. Dessverre lagde tema-programmet fra Stardock krøll med andre programmer. Fjerner man det, fungerer datamaskinen fint.

Ytelsen er helt på topp, med en ekstra kraftig prosessor med fire kjerner, som gjør at maskinen har mye å gå på. Det kraftige grafikkortet med en hel gigabyte minne gjør at man faktisk kan bruke den til å spille på.

Kjempekreftene bruker dessverre mye strøm også. Når datamaskinen går for fullt, holder batteriet i omtrent halvannen time. Strømmen blir naturligvis til varme, men innenfor rimelighetens grenser. Vifta er stillegående ved normal drift, men ved tung belastning slår den plutselig inn med full lydstyrke.

Det er verdt å nevne at skjermoppløsningen er på skarve 1366 x 768 piksler. HP Envy 15 har en såpass høy pris at vi forventer høyere oppløsning. Vi skulle også gjerne hatt flere enn to USB-porter. Men ellers er den mekaniske kvaliteten på topp. De innebygde høyttalerne låter omtrent så bra som man kan forvente av en bærbar.

HP Envy 15 gir et blandet inntrykk. HP har levert en flott og misunnelsesverdig bærbar. Men kreftene går ut over batteritiden.

Fakta

• CPU: Intel Core i7
Quadcore 1,6 GHz
• Ram: 4 gigabytes
• Skjerm: 15,6 tommer
• Oppløsning: 1366 x 768
• Harddisk: 320 gigabytes
• Grafikkort: ATI Radeon HD 4830

  • Bunnsolid konstruksjon

  • Topp ytelse

  • Upraktisk design

  • Lav skjermoppløsning

  • Høy pris

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
O&O DiskImage 2 Professional Edition

O&O DiskImage 2 Professional Edition

Et bra og brukervennlig program med muligheter, men mangler tidsstyring.

Les mer

Philips 32pf9731d

Philips 32pf9731d

Philips 32pf9731d er en glimrende tv med mange gode funksjoner, men mangler de ekstra finessene som gjør den til et bedre valg enn andre fjernsyn til samme pris.

Les mer

Sony Ericsson W880i

Sony Ericsson W880i

Med W880i gjør Sony Ericsson for alvor entré på markedet for tynne mobiltelefoner.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer