Cookies- og Brukervilkår


HP TouchSmart PC IQ500

HPs nye multimedie-pc er klar til å ta skrittet ut fra hjemmekontoret og bli et samlingspunkt for hele familien, det være seg på kjøkkenet, i stuen eller på soverommet.

Sett til:

11.999,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Selve maskinen er bygget inn i kabinettet til den skarpe og berøringsfølsomme 22-tommers flatskjermen. Dermed tar den minimalt med plass. Enda bedre er det at du unngår det vanlige kabelrotet.

HP TouchSmart PC IQ500 ser umiddelbart ut som en vanlig flatskjerm-tv, men bak den stuerene fasaden finner du faktisk en ganske kraftig pc. Prosessoren er rask, maskinen har mengder av minne og harddisken er stor nok for de fleste. I tillegg har den støtte for gigabit kabelnettverk, og ikke minst for den raske trådløse standarden, 802.11n. Den versjonen av TouchSmart-maskinen som vi tester her, ble lansert i midten av oktober. Vi har også fått beskjed om at den snart vil bli noe billigere og at den får et bedre skjermkort.

Hele poenget med IQ500 er at den skal betjenes med en fingertupp på skjermen, og det fungerer utmerket. Man kan stort sett styre hele maskinen (og Windows Vista) som man er vant til, men i tillegg har HP skreddersydd en spesiell brukerflate som de kaller TouchSmart, som gjør fingerstyringen enda lettere med større ikoner og snarveier. Med denne brukerflaten kan du blant annet spille av mediefiler (video, musikk og bilder) og skrive små gule lapper med beskjeder til resten av familien. Brukerflaten inneholder også en fingervennlig nettleser.

Men det er ikke alt som egner seg for fingerstyring. Og selv om det automatisk dukker opp et lite virtuelt tastatur på skjermen når man skal skrive noe i programmene, setter vi pris på det trådløse tastaturet og den optiske musen. Det ville tatt lang tid å skrive et brev uten disse hjelpemidlene.

Vi har nesten bare positive ting å si om IQ500, men oppgradering av maskinvaren (som minne, harddisk og skjermkort) er ikke helt enkelt. Minnebrikkene var faktisk det eneste vi klarte å komme til. Derfor er det også fint at maskinen er så kraftig i utgangspunktet.

Fakta

En kraftig og berøringsfølsom multimedie-pc som hele familien kan ha glede av.

  • Kraftig konfigurasjon

  • Støtter 802.11n

  • Skarp skjerm

  • Enkel betjening

  • Få oppgraderingsmuligheder

Produsentens hjemmeside

Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
O&O DiskImage 2 Professional Edition

O&O DiskImage 2 Professional Edition

Et bra og brukervennlig program med muligheter, men mangler tidsstyring.

Les mer

Philips 32pf9731d

Philips 32pf9731d

Philips 32pf9731d er en glimrende tv med mange gode funksjoner, men mangler de ekstra finessene som gjør den til et bedre valg enn andre fjernsyn til samme pris.

Les mer

Sony Ericsson W880i

Sony Ericsson W880i

Med W880i gjør Sony Ericsson for alvor entré på markedet for tynne mobiltelefoner.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer