Cookies- og Brukervilkår


Linksys E4200

Ciscos nye ruter, Linksys E4200, gjør ikke mye vesen av seg. Den har ingen synlige antenner eller lamper, bare en mattsvart overflate og en bred, metallgrå stripe med en lysende logo i midten som blinker hvis ruteren oppdager et problem.

Sett til:

1.087,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Statuslampene er henvist til baksiden. Her finner vi også fire gigabit-nettverks-porter, en port til internett, WPS-knapp for enkel og sikker forbindelse, en USB-port og en av-knapp.
En norsk veiviser hjelper deg med å sette opp ruteren. Du trenger ikke engang å koble en kabel mellom ruter og pc. Ruteren velger selv passord og oppretter trådløs forbindelse. Det følger med et program, Cisco Connect, som gjør de daglige oppgavene på nettverket enklere. Du får hjelp til å koble til flere pc-er, smarttelefoner og liknende til det trådløse nettet, administrasjon av gjestenettverk og tilgang til flere av de daglige innstillingene. I praksis kan langt på vei de fleste oppgavene løses med dette programmet, så du nesten aldri må bruke de tradisjonelle administrasjonssidene til ruteren.
Den trådløse delen til ruteren er dobbel, så det er faktisk snakk om to uavhengige nettverk – ett på det vanlige 2,4-GHz-båndet og ett på 5 GHz. Hvis du har enheter, for eksempel en mediespiller, som kan bruke 5-GHz-båndet, kan du med fordel la dem jobbe der. Det finnes også et gjestenettverk med opptil 10 brukere som bare får adgang til internett, og ikke til andre enheter i nettverket. Hastighetsmessig forventet vi en del, og vi ble ikke skuffet. Med en passende adapter kommer ruteren opp i nærheten av 80 megabit/sekund, noe som er helt i toppklassen. Noen få ganger fikk vi små bortfall av forbindelsen – nesten som om ruteren tok seg en liten pause. Men det merkes ikke i daglig bruk. Ruteren virker både rask og effektiv.
Rekkevidden er også blant de beste vi har målt. På vårt målepunkt 40 meter fra ruterens plassering er det fremdeles stabil forbindelse, og hastigheten er utmerket. Eksterne antenner er altså ikke nødvendige for å produsere trådløs ytelse i toppklassen.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Trådløst: 802.11n
• Frekvensbånd: 2,4 og 5 GHz
• Kabelnettverk: Gigabit
• Gjestenettverk: Ja
• Hastighet: 78,9
megabit/sekund
• USB-porter: 1
• Filserver: Ja
• Medieserver: Ja
• Skriverserver: Nei
• Mål: 22,5 x 16 x 2,5 cm

  • Svært enkelt oppsett

  • Fremragende hastighet

  • Flott rekkevidde

  • Gjestenettverk

  • Dyr

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Lysende høyttalere til pc-en

Lysende høyttalere til pc-en

Er du lei av å høre på de innebygde høyttalerne i pc-en, og syns at de maltrakterer all lyden som kommer fra dem?

Les mer

18 gratis verktøy til Windows

18 gratis verktøy til Windows

I blad nummer 17/2010 viser vi hvordan du bruker en lang rekke fantastiske verktøy fra Microsoft. Her har vi samlet alle lenkene til dem.

Les mer

Billig ruter med flott rekkevidde

Billig ruter med flott rekkevidde

Denne Edimax-ruteren er liten og ganske diskré med små statuslamper oppå, men de to store antennene sørger for at den er ganske synlig likevel.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer