Cookies- og Brukervilkår


Linksys NAS200

Med tanke på prisen er NAS200 en utmerket løsning som nettverkslager, men vi er langt ifra imponert over hastigheten og støynivået.

Sett til:

1.130,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Linksys NAS200 kan brukes som hele familiens lagerplass og er enkel å ha med å gjøre. Du setter noen harddisker i den (følger ikke med), kobler den til nettverket og følger deretter det glimrende installasjonsprogrammet som du får på en cd. NAS200 blir opprettet som en ekstern nettverksstasjon i Windows, og du finner den bl.a. med Utforsker eller Min datamaskin. En nettverkskyndig bruker kan også finne NAS200s filer og administrasjonsmeny via nettleseren (f.eks. Internet Explorer), og eksperten kan dessuten sette den opp som FTP-server slik at alle filene kan deles over Internett.

Linksys pleier å være foregangsmann når det gjelder hastighet og ny teknologi. Flere av de nye routerne støtter både den raske trådløse forbindelsen Draft-N og det ekstra raske gigabit-nettverket. Og derfor er det litt rart at NAS200 utelukkende støtter det gamle 100 Mbit-kabelnettverket som overfører maks 10 megabyte i sekundet - og det er for øvrig den teoretisk makshastigheten. Da vi testet oppnådde vi bare en hastighet på bare 3,3 megabyte per sekund.

NAS200 støtter UpnP AV-protokollen, som bl.a. gjør den i stand til å streame video og lyd direkte til enheter som også støtter denne standarden (f.eks. mediestreameren Linksys KISS 1600). Det virker glimrende med hensyn til lyd, men videostreaming lider under den lave nettverkshastigheten. Vi opplevde flere ganger at bildet falt ut. Da vi prøvde å streame to forskjellige videoer til to forskjellige enheter samtidig, forsvant dessuten både bilde og lyd.

Det andre store kritikkpunktet (utover lav hastighet) er støynivået. NAS200 overdøvde to testmaskiner som i forveien bråkte veldig. Irriterende!

Fakta
  • Lav pris

  • Brukervennlig montering/installasjon

  • Støtter to harddisker

  • Langsom overføring

  • Bråker veldig

Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Minibærbar uten muskler

Minibærbar uten muskler

Mange minibærbare er til forveksling like. Samsung prøver å skille seg fra mengden ved å bruke runde former og små forhøyninger på sidene ved tastaturet.

Les mer

MSI D310 Pocket DVB TV

MSI D310 Pocket DVB TV

Hvis du bare må ha digital-tv tilgjengelig overalt, er MSI D310 perfekt.

Les mer

Maxtor OneTouch III Pro Turbo

Maxtor OneTouch III Pro Turbo

Prisen er avskrekkende, men har du mange filmer, bilder eller annet du vil lagre på en god måte - da er dette svaret.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer