Cookies- og Brukervilkår


Samsung 900X3A

Med buet design og en vekt på bare 1,3 kilo er det tydelig at denne bærbare 900X3A fra Samsung er inspirert av Apples Macbook Air.

Sett til:

12.990,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Samsung 900X3A er en tilsvarende datamaskin med Windows. På samme måte er den beregnet på folk som skriver og surfer, og ikke de ivrigste dataspillerne.

Skjermen er på 13 tommer og for en gangs skyld av den matte typen som demper refleks fra lyskilder. Tastaturet er i full størrelse uten numerisk seksjon, og et diskré bakgrunnslys gjør det mulig å bruke det i halvmørke. Det har også en stor museplate uten separate knapper.

Portene finner vi diskré skjult i klaffer på hver side av kabinettet. Her er det nettverkskontakter, HDMI-port, lyd, to USB-porter og en leser til microSD-kort. En av USB-portene er i den nye SuperSpeed USB3-standarden.

Skjermen er usedvanlig lyssterk, og sammen med den matte overflaten gjør det at pc-en er utrolig god å bruke selv i ganske sterkt lys. Du får neppe noe bedre i denne pris- og vektklassen.

Tastaturet har også utmerket kvalitet. Tastene er gode å skrive på, og det regulerbare bakgrunnslyset er veldig behagelig. Noen vil nok savne separate Page Up / Page Down-taster, men den store museplaten er et større problem. Den fungerer greit nok, men det er altfor lett å komme borti den med hånda, så musepekeren plutselig havner et helt annet sted på skjermen. Det kan gjøres bedre. Intel i5-prosessoren er god uten å være voldsomt kraftig, og det integrerte skjermkortet kjører avgjort ingen store 3D-spill. Likevel virker pc-en lynrask, noe som særlig skyldes SSD-disken. Den starter raskt og åpner programmer og dokumenter i en fei, stort sett uten en lyd. Men Windows bruker hele 20 GB av den kostbare SSD-plassen til gjenopprettingsdata, som også ligger på en dvd i pakken.

Målingene våre viser en pen CPU-hastighet og den beskjedne grafikkraften vi forventet, men en harddiskytelse på hele 228,9 megabyte/sekund. Sammen med lav søketid er det forklaringen på at pc-en virker så rask ved daglig bruk.

Vi gleder vi oss også over at vifta nesten ikke lager en lyd ved vanlig bruk. Selv ved hard belastning kommer det ikke noe særlig mer enn en svak hviskelyd fra den kanten. Batteritesten vår ga imponerende fem timer på en oppladning. Det finnes merkelig nok ingen mulighet for å åpne kabinettet eller bytte batteri.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

Fakta

Spesifikasjoner:
• CPU: Intel i5 2,3 GHz
• Minne: 4 gigabyte
• Lager: 128 gigabyte SSD
• Skjerm: 13,3 tommer
• Oppløsning: 1366 x 768 piksler

Målinger:
• Lysstyrke: 424 cd/m2
• SSD-hastighet:
228,9 megabytes/sekund
• PassMark: 813,5 / 472,9
• 3DMark: P998
• BatteryMark: 322 minutter
• Mål: 32,9 x 22,7 x 1,6 cm

  • Lett og stille

  • Flott skjerm

  • Fin batteritid

  • Lynrask SSD

  • Irriterende museplate

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Lysende høyttalere til pc-en

Lysende høyttalere til pc-en

Er du lei av å høre på de innebygde høyttalerne i pc-en, og syns at de maltrakterer all lyden som kommer fra dem?

Les mer

Stor fotoramme skuffer

Stor fotoramme skuffer

Det beste med Jobos siste fotoramme er det store displayet på 10 tommer. Her får du blåst opp de digitale fotografiene dine til en størrelse som virkelig monner.

Les mer

Targus USB notebook mouse internet phone

Targus USB notebook mouse internet phone

Prisen er rimelig, og musetelefonen fungerer godt, men monteringen kan være litt av en hodepine.

Les mer

Nyeste

Gaveabonnement

Gi et gaveabonnement på Komputer for alle. I velkomstmailen får du en lenke til et flott gavekort som du kan skrive ut.

Les mer

Ultratynn skjerm med flott bilde

Flotte farger og enkle innstillinger, men denne slanke skjermen er forholdsvis dyr.

Les mer

Lynraskt minnekort

Et raskt minnekort som egner seg ekstra godt til videoopptak i høy oppløsning.

Les mer