SurfacePro3

Microsoft tilbakekaller Surface-kabel

Kabelen til eldre utgaver av Microsoft Surface Pro tilbakekalles grunnet brannfare.

20. januar 2016

Er du blant de mange som har kjøpt nettbrettet Microsoft Surface Pro, bør du kanskje bestille ny kabel. Den gamle kan nemlig være brannfarlig.

Nettsiden channelnomics.eu har informasjon om at Microsoft på fredag vil sende ut en offisiell tilbakekalling av kablene til Surface Pro, Surface Pro 2 og Surface Pro 3. Tilbakekallingen gjelder bare for enheter som er kjøpt før 15. juli 2015.

Brannfaren oppstår hvis kabelen rulles svært stramt sammen, eller blir bøyd eller klemt over lengre perioder. Microsoft understreker at det bare er et fåtall kunder som har meldt fra om problemer med kabelen.

Microsoft vil snart utdype hvordan Surface Pro-eiere kan bestille gratis erstatningskabel – sannsynligvis i forbindelse med den offisielle tilbakekallingen.

Det er uklart nøyaktig hvor mange kabler dette gjeldre, men det er snakk om flere millioner. Ifølge Microsoft selv solgte de i 2012 cirka 500 000 Surface-brett om måneden. Ifølge analyseselskapet Canalys ble det solgt cirka to millioner enheter i fjerde kvartal 2014.

Kanskje du er interessert i...