Cookies- og Brukervilkår


9 steder du aldri må klikke

Innpåslitne telefonselgere og virusinfeksjoner kan bli resultatet av et eneste uheldig klikk. Her ser du hvor du aldri må klikke.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Ett feil klikk på en hjemmeside kan ha omfattende konsekvenser både for deg og pc-en. Telefonselgere som ikke tar nei for et svar, gjenstridige virusinfeksjoner og hundrevis av søppelmeldinger kan være resultatet av et uforsiktig museklikk.

Derfor bør du også være oppmerksom på hvor musepekeren befinner seg når du klikker med venstre museknapp. Her finner du tre av de stedene du aldri må klikke på.

Tomme trusler
Det er ingen grunn til panikk hvis et ukjent program plutselig finner 379 feil på maskinen din. Den angstfremkallende meldingen er bare et forsøk på å skremme deg til å kjøpe et program som du virkelig ikke trenger.

Du bør ha is i magen selv om maskinen virker treg. Som regel er det nemlig snakk om en bløff, og programmet løser ikke problemet, men skaper gjerne flere.

Last heller ned et av de mange gode optimaliseringsprogrammene fra Fordelssonen på Fordelssonen

Vedlagte filer fra ukjente avsendere
Epost er ikke farlig i seg selv, men koblinger og vedlagte filer kan være ren gift for en pc. Vedlagte filer fra ukjente avsendere kan inneholde farlig utpressingsvirus som låser filene dine og krever løsepenger for å åpne dem igjen.

Derfor må du aldri laste ned vedlagte filer fra en avsender du ikke kjenner eller har tillit til.

Tvilsomme datingsider
Datingsider med mer eller mindre kreative navn lokker med at du kan finne attraktive partnere bare noen kilometer fra der du bor.

Det er gratis å opprette en profil, men koster penger å få kontakt med andre profiler, som ifølge tjenesten besøker profilsiden din flittig og sender meldinger til deg.

I de aller fleste tilfellene er de besøkende falske profiler som skal lokke deg til å betale for et abonnement. Vi anbefaler at du holder deg til velkjente sider som match.com eller sukker.no, hvis du leter etter den store kjærligheten på nettet.

I pdf-artikkelen kan du lese om de resterende seks stedene du ikke må klikke, og få gode tips om hvordan du unngår fellene.Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Sikkerhetsnøkkel til Google-kontoen

Sikkerhetsnøkkel til Google-kontoen

Det blir vanskeligere for hackerne og enklere for deg å få tilgang til Google-kontoen din.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>22 tips om sikkerhet

Eksklusivt innholdEksklusivt innhold22 tips om sikkerhet

Oppfører du deg fornuftig ved pc-en? Les hva du alltid må huske – og hva du aldri må gjøre.

Les mer

Trusler på Facebook

Trusler på Facebook

Facebook er et svært interessant mål for kriminelle. Se hva du skal holde øye med, slik at du effektivt kan beskytte Facebook-kontoen mot misbruk.

Les mer

Nyeste

Her må du aldri klikke

Slik unngår du hundrevis av uønskede meldinger og virusinfeksjoner – her er ni steder du aldri må klikke.

Les mer

Derfor gikk robot amok

Roboten til Microsoft gikk amok med rasistiske og sterkt diskriminerende kommentarer. Les om hvorfor det gikk galt.

Les mer

Sikker på nettet

Nettleseren Chromodo gjør ferden på nettet tryggere.

Les mer