Cookies- og Brukervilkår


Database

En database er en samling organiserte data, f.eks. en telefonliste. Uttrykket brukes også om et program som brukes til å håndtere databaser.

Databaser er vanligvis organisert i felter, poster og filer. Hvis vi tar telefonlisten som et eksempel, er hver enkelt opplysning (for eksempel gatenavnet) plassert i hvert sitt felt. Alle data om en person i listen utgjør til sammen én post. Hele listen lagres i en fil. Hvis du møter uttrykket database i forbindelse med pc-kjøp, er det imidlertid nok i betydningen databaseadministrasjonsprogram (bruken av navnet er egentlig feil, men med et slikt navn er det forståelig!). Det mest utbredte databaseprogrammet er Microsoft Access.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste

Operativsystem

Det programmet som får en datamaskin til å fungere. Windows 98 og Windows 2000 er eksempler på operativsystemer. En pc virker ikke uten operativsystem.

Les mer

Public Domain

Offentlig eiendom Public Domain-programmer er programmer der programmereren avstår fra enhver opphavsrett til verket sitt. De er gratis og kan brukes fritt.

Les mer

ActiveX

ActiveX er små programmer eller komponenter som kan inngå i andre programmer, spesielt på internett. For å lese en bestemt hjemmeside kan du få bruk for en ny ActiveX-komponent, som må hentes fra internett

Les mer

Nyeste

Adobe Photoshop Elements 6

Hvis du interesserer deg det minste for bildebehandling, vil du ha glede av dette programmet.

Les mer

Norton Internet Security 2008

Brukervennlig, effektiv og diskré beskyttelse av maskinen. Prisen tatt i betraktning burde Norton imidlertid tillate at du installerer programmet på alle datamaskinene i hjemmet.

Les mer

O&O Defrag 10 Professional Edition

O&O Defrag 10 leverer en mye grundigere defragmentering enn det innebygde defragmenteringsprogrammet i Windows, og forskjellen er merkbar.

Les mer