Cookies- og Brukervilkår


Driver

En driver er et lite program som får en maskinvareenhet, f.eks. et grafikkort eller en skanner, til å arbeide sammen med operativsystemet.

Det finnes tusenvis av forskjellige kort og enheter som kan kobles til pc-en, og de må behandles vidt forskjellig. For å få ny maskinvare, for eksempel et grafikkort, til å arbeide sammen med Windows, må du bruke en såkalt driver, som er et program som er skrevet spesielt til å utnytte maskinvarens funksjoner og oversette funksjonene til noe som kan utnyttes av Windows. Det høres komplisert ut og er det også. Men før Windows måtte de stille inn hvert enkelt program til sin maskinvare. Under Windows holder det å installere hver driver én gang, og deretter kan den brukes av alle programmene.

Det følger vanligvis med en cd-rom-plate med drivere med hver ny maskinvare, men det kan nok lønne seg å besøke produsentens hjemmeside og hente de nyeste driverne fra nettet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Slutt på å huske passord i Windows

Slutt på å huske passord i Windows

Nå er det slutt på å huske vanskelige passord i Windows. I Windows 8 kan du logge deg inn ved å klikke eller tegne et bilde.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Suveren Android-simulator

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSuveren Android-simulator

Med Droid4X kan du kjøre favoritt-appene direkte i Windows! Du får programmet og en veiledning.

Les mer

18 gratis verktøy til Windows

18 gratis verktøy til Windows

I blad nummer 17/2010 viser vi hvordan du bruker en lang rekke fantastiske verktøy fra Microsoft. Her har vi samlet alle lenkene til dem.

Les mer

Nyeste

Over 40 nye Windows-verktøy

Nye verktøy til Windows setter FART på pc-en igjen.

Les mer

Suveren Android-simulator

Med Droid4X kan du kjøre favoritt-appene direkte i Windows! Du får programmet og en veiledning.

Les mer

Genialt instrumentpanel til Windows

W8 Sidebar gir god oversikt over hva som foregår i "maskinrommet" på en pc.

Les mer