Cookies- og Brukervilkår


Grafikkort

Grafikkortet lager det bildet som du ser på skjermen. Grafikkortet er et utvidelseskort som settes inn i en PCI- eller AGP-utvidelsesplass. Grafikkort fås i mange kvalitets- og prisklasser.

Grafikkortet tegner det bildet som du ser på skjermen. Forskjellen på dyre og billige grafikkort er hvor mange bildepunkter kortet er i stand til å tegne på skjermen, hvor raskt det kan gjøre det, og hvor mange farger som kan vises på skjermen på samme tid. Grafikkortet kan være akselerert. Det vil si at grafikkortet kan utføre en rekke tegnefunksjoner på egen hånd og dermed avlaste pc-ens prosessor, som slipper å måtte beregne hvert punkt som settes på skjermen.

Et moderne grafikkort bør kunne lage et skjermbilde på minst 1200x1024 punkter i 16,7 millioner farger. Og kortet bør være i stand til å oppdatere bildet minst 70 ganger i sekundet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Populær demo av en demo

Populær demo av en demo

Spore Creature Creator er et fantastisk underholdende dna-byggesett som er en forsmak på spillet Spore. Bare i løpet av det første døgnet demoen var ute, ble det lastet opp mer enn 57 000 Spore-animasjoner på YouTube.

Les mer

Gratisprogrammer

Gratisprogrammer

På nettet finner du haugevis av lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har valgt ut de beste til deg.

Les mer

CD 1-2010

Med cd-en får du muligheten til å prøve alle programmene som vi beskriver i bladet. På hver nye cd finner du også en lang rekke nye spill og spilldemoer, veiledningene fra bladet og masse nyttig tilbehør.

Les mer

Nyeste

CD 9-2010

På cd-en i dette nummeret finner du et stort utvalg av nyttige programmer, som kan løse alle slags dataproblemer og gjøre pc-en lettere å bruke. Du får også mange nye shareware-programmer og underholdende og utfordrende spill.

Les mer

CD 8-2010

På denne cd-en får du det fine bildebehandlingsprogrammet MAGIX Xtreme Photo Designer 6, som løser problemer med digitale bilder på en rask og enkel måte. I tillegg får du et avansert program som kan forandre på partisjonene på datamaskinen, nytteprogrammer til å bruke flere skjermer, samt et stort utvalg av de beste shareware-programmene og spillene.

Les mer

CD 6-2010

På denne cd-en finner du en gratis programpakke til å lage flotte lysbildeshow som du kan brenne rett på en dvd. Du får også et gratisprogram til partisjonsdeling, et program som kan trekke tekst og bilder ut av pdf-filer, et test-ark til skriveren, og mye mer. I tillegg får du som alltid et spennende utvalg av shareware og spill.

Les mer