Cookies- og Brukervilkår


Klon

En klon er en litt nedsettende betegnelse på en datamaskin som ikke er merkevare, men en billigere kopi laget i det fjerne østen.

Ordet klon har en klang av billig kvalitet og dårlige komponenter, men i virkeligheten er langt de fleste pc-er kloner. Da IBM i 1981 fant opp pc-en, var det nemlig ikke meningen at andre enn IBM skulle være i stand til å lage datamaskiner som var maken. Det var først da det lyktes for Compaq å etterligne klone BIOS-kretsen, som gir pc-en personlighet, at andre ble i stand til å lage pc-er. Derfor er alle pc-er, som ikke er produsert av IBM, faktisk kloner.

Du kan trygt kjøpe en kopi-pc. Men regn også med at du får akkurat så lite som du betaler for, hvis du kjøper en svært billig pc.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Acer Aspire E360

Acer Aspire E360

Aspire E360 er et godt alternativ når du skal ha en billig pc. Den har mange gode funksjoner, og det vi hadde mest å utsette på var skjermkortet.

Les mer

HP Pavilion a1310.dk

HP Pavilion a1310.dk

HP Pavilion har en god design og mange funksjoner. Den hadde vært en glimrende all round-maskin, hvis ikke det var for at skjermkortet er for sløvt og at den har for lite minne.

Les mer

Trackpoint

Trackpoint er et alternativ til musen på bærbare pc-er. Trackpoint er en liten joystick, som sitter midt i tastaturet.

Les mer

Nyeste

Minibærbar med trykkfølsom skjerm

Eee PC er ikke bare liten og kul, den er også usedvanlig prisvennlig. Neste generasjon av minibærbare maskiner er på vei med trykkfølsom skjerm og GPS.

Les mer

HP iPAQ 214 Enterprise Handheld

En stor og skarp skjerm og god forbindelse til trådløse nettverk. Operativsystemet og programmene kjører fint og flytende.

Les mer

Intels prosessorer skal hete Atom

Pentiums avløser er døpt. Den nye prosessoren Atom byr på lavere strømforbruk og pris.

Les mer