Cookies- og Brukervilkår


MHz

En megahertz er en million svingninger i sekundet.

Prosessorers arbeidshastighet måles i MHz. En arbeidshastighet på f.eks. 800 MHz betyr grovt sagt, at prosessoren utfører noe 800 millioner ganger i sekundet. Mange av oppgavene som prosessoren må utføre tar riktig nok flere svingninger å beregne, men nyere prosessorer er også utstyrt med flere forskjellige regneenheter, slik at de kan utføre flere oppgaver samtidig.

Se også:

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste

MHz

En megahertz er en million svingninger i sekundet.

Les mer

EDO-RAM

Extendend Data Output-Random Access Memory Vanlig minne med forbedret datautgang EDO-ram kan levere data til prosessoren i høyere tempo enn eldre ram-typer. Det betyr at prosessoren ikke så ofte må vente på at ram-en finner frem dataene til den.

Les mer

Chip

Chip er de små, flerbente plastdingsene som sitter på hovedkortet og alle andre kort i datamaskinen. Chip kalles også integrerte kretser eller brikker.

Les mer

Nyeste

CeBIT: AMD tilbake i kampen

Det amerikanske prosessorselskapet AMD har vært rammet av feil og forsinkelser som har gitt konkurrenten Intel et stort forsprang. På CeBIT-messen demonstrerte AMD imidlertid et kjempeskritt i riktig retning.

Les mer

Intels prosessorer skal hete Atom

Pentiums avløser er døpt. Den nye prosessoren Atom byr på lavere strømforbruk og pris.

Les mer

MHz

En megahertz er en million svingninger i sekundet.

Les mer