Cookies- og Brukervilkår


Oppløsning

Oppløsningen er skarpheten i et bilde, f.eks. på pc-skjermen. Oppløsningen angis i punkter eller i punkter per tomme (DPI). Jo høyere tall, desto skarpere bilde.

Oppløsningen, enten det er snakk om en skjerm, en skanner eller en skriver, bør i prinsippet være så høy som mulig. I praksis er det imidlertid grenser for hvor høy oppløsning det lønner seg å ha. En 15-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 1024 punkter er et imponerende tall, men med en så høy oppløsning blir skrifttypene og detaljene på skjermen så små at du ikke kan se dem. Og tilsvarende ville et A4-bilde skannet med en oppløsning på 9600 DPI, ta hele plassen på harddisken.

Velg så høy oppløsning som du mener at du har råd til. Skjermen bør minst kunne klare 1280 x 1024 punkter, skriveren 600 DPI og skanneren 600 DPI.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste

Interlacing

Overlapping Interlacing brukes i dataskjermer som er for langsomme til å tegne skjermbildet ved høye oppløsninger. Ved interlacing tegnes bare annenhver linje i skjermbildet hver gang skjermen oppdateres.

Les mer

Fremtidens skjerm sitter rett på øyet

Fremtidens skjerm sitter rett på øyet

Brothers Retinal Imaging Display er en prototype på en skjerm der bildene projiseres rett på øyets netthinne.

Les mer

Skjerm uten hvilestrøm

Skjerm uten hvilestrøm

Fujitsu Siemens ScenicView bruker overhodet ingen strøm når maskinen er avslått.

Les mer

Nyeste

Smart skjermfot

Docking-stasjoner for bærbare maskiner er ikke noe nytt, men Philips presenterer en variasjon over temaet og lanserer en fiffig skjermfot med en innholdsrik hub.

Les mer

Fleksibel skjerm på rull

HP spår sine bøyelige skjermer en fremtid i elektroniske bøker og aviser. De hevder også at teknologien vil medføre lavere priser på bærbare datamaskiner og mobiltelefoner.

Les mer

Philips 220TW9

En bortimot perfekt blanding av god dataskjerm og fullblods fjernsynsapparat til en forholdsvis lav pris.

Les mer