Cookies- og Brukervilkår


Intel måler bevegelser

CES 2016: En helt ny type krets festet på kroppen, sydd inn i sokkene eller montert i et armbånd, kan måle alle dine bevegelser.

Det har virkelig gått inflasjon i aktivitets- og selvregistrering de siste årene, og trenden var klar også på årets CES. Likevel er det Intel, verdens største produsent av pc-prosessorer, som tar prisen for den mest omfattende kroppsovervåkingen.

På slutten av fjoråret lanserte de "Curie", en liten "system-on-a-chip"-krets som blant annet inneholder gyroskop, akselerometer og en føler som kan måle og videresende informasjon om alle bevegelser den blir utsatt for. I Las Vegas fikk vi en grundig demonstrasjon.

På videoen ser du hvordan Intel Curie måler bevegelsene til en av de to parkour-utøverne. Øverst i høyre hjørne av skjermen kan man faktisk skimte at han ble utsatt for en belastning på 4,6 G i det han landet. Ved samme presentasjon fortalte Intel at de har inngått en avtale med sportskanalen EPSN, der de vil levere sanntidsinformasjon fra snøbrettkjørere under vintersportstevnet X Games. På sikt er det fullt mulig at teknologien vil spre seg til bredere idrettsgrener, slik at vi for eksempel vil kunne følge med på de fysiske prestasjonene til landslagsspillerne i fotball.Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Glimrende skjerm i kinoformat

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdGlimrende skjerm i kinoformat

I ASUS MX299Q får du en stilig skjerm som egner seg perfekt både til filmtitting og jobbing.

Les mer

Ny mus mot museskader

Ny mus mot museskader

HandshoeMouse lar deg hvile hånden komfortabelt på musen slik at du unngår spenninger i skuldre og nakke.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer