Cookies- og Brukervilkår


CES - Enda mindre bærbare

To temaer overskygget alt annet på året CES-messe: 3D-teknologi og små nettbrett uten tastatur og med trykkfølsom skjerm. Og de vanlige bærbare pc-ene skal være enda mindre.

Denne artikkelen er skrevet på Apples nettbrett iPad. Det viser at det fins situasjoner hvor man foretrekker en større skjerm og framfor alt et ordentlig tastatur. Heldigvis har ikke utviklingen av de tradisjonelle pc-ene gått helt i stå. Blant de få bærbare pc-ene som var å finne på årets CES-messe, var trenden at de skulle være små. Helst så små at de får plass i en håndflate. Et par produsenter hadde nytenkt konstruksjonen. Samsung bød på en maskin som var så tynn og lett at vi ikke kunne unngå å bli imponert. Bare 19 millimeter tykk og konstruert av en type aluminium som vi vanligvis bare finner i jagerfly. Samsungs 9-serie inneholdt likevel en rask Intel Core i5-prosessor og en lynrask SSD-harddisk på 128 GB. Lenovo viste fram en liten bærbar med Windows, hvor skjermen kan hektes av og kjøre solo som Android-nettbrett. Vi fikk muligheten til å testkjøre den, selv om salgsdatoen ikke er bestemt.

Det mest imponerende var imidlertid Acers Iconia. En skikkelig rugg på over tre kilo med 8 GB ram, 750 GB harddisk og en rask Core i5-prosessor. Maskinen skilte seg ut på grunn av den ekstra skjermen, som erstattet tastaturet. Den har to identiske 14-tommersskjermer, som begge har multitouch. Maskinen kan gjenkjenne skrift og brukes som et "dobbelt" nettbrett. Hvis man legger alle ti fingrene på skjermen, dukker det automatisk opp et virtuelt tastatur. Maskinen er flott å se på, og det virtuelle tastaturet fungerte fint. Det blir morsomt å se hvordan den er å jobbe med.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Verdens raskeste harddisk

Verdens raskeste harddisk

Greier ikke harddisken din helt å henge med i svingene når du jobber med store videofiler eller spiller krevende spill? Da kan du skaffe deg en VelociRaptor, som skal være verdens raskeste mekaniske harddisk

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overfør bilder fra mobil til pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOverfør bilder fra mobil til pc

I denne artikkelen her viser vi hvor lett det er å kopiere de digitale mobilbildene dine fra telefonen til pc-en.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer