Cookies- og Brukervilkår


Commodore 64 er tilbake

Commodore 64 var et begrep da datamaskinene gjorde sitt inntog i norske hjem på begynnelsen på 80-tallet. Nå kan du kjøpe en ny datamaskin med det klassiske kabinettet.

Commodore 64, eller C64 som den ble kalt på folkemunne, var en svært populær datamaskin for drøyt 30 år siden. Den var en av de første datamaskinene som kom inn i hjemmene våre, og den ble først og fremst brukt til spill. Men det fantes også tekstbehandlingsprogrammer, tegneprogrammer og mye mer til den.

Noen år etter lagde selskapet Commodore en ny datamaskin som de kalte Amiga, og den ble også en stor suksess. Deretter gikk det dessverre nedoverbakke med dyre lanseringer av produkter som ingen ville ha. Selskapet gikk konkurs i 1994.

Siden den gangen har navnet Commodore dukket opp med jevne mellomrom og stått på alt fra vanlige pc-er til mediespillere. Denne gangen er det Commodore USA som lanserer en ny serie datamaskiner som ser ut som Commodore 64 gjorde i sine glansdager.

Under skallet finner vi en helt ordinær pc som er basert på prosessoren Atom 525 og en ny grafikkprosessor fra Nvidia. Maskinen blir levert med operativsystemet Ubuntu, som er en variant av Linux. Commodore jobber imidertid med sitt eget operativsystem, som alle skal få gratis når det er ferdig. Når det skjer, skal det gå an å kjøre gamle C64-programmer.

Den nye C64 blir solgt i fem versjoner, som koster fra 595 til 895 dollar.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Minnepinne med lås

Minnepinne med lås

Glem alt om avansert kryptering og filsystemer. En ny minnepinne lar deg låse innholdet på den gammeldagse måten.

Les mer

Ekstern harddisk til hele familien

Ekstern harddisk til hele familien

Iomega Home Media Network Hard Drive deler dokumenter, bilder, musikk og film mellom alt du måtte ha digitalt utstyr i hjemmet.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overfør bilder fra mobil til pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOverfør bilder fra mobil til pc

I denne artikkelen her viser vi hvor lett det er å kopiere de digitale mobilbildene dine fra telefonen til pc-en.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer