Linksys-E-3000.jpg

Enkelt trådløst oppsett

Hvis du har prøvd å sette opp en ruter og et trådløst nettverk, har du sikkert merket at det kan dukke opp mange uforutsette problemer underveis.

9. desember 2010

Med Ciscos nye Linksys E3000-ruter er nettverket ditt oppe og går med noen få klikk – med andre ord kan selv nettverksnybegynnere være med. Den raske trådløse n-ruteren har dual-band. Det betyr at du kan sende på både 2,4 GHz og 5 GHz og ha to nettverk samtidig. Det ene kan for eksempel brukes til gjester, så du slipper å oppgi nettverkspassordet til hvem som helst. Du kan også legge inn forskjellige begrensninger, så gjestene for eksempel bare har tilgang til internett og ikke til filserveren med alle de private dokumentene og bildene dine.

Linksys E3000 er optimalisert for trådløs underholdning i hjemmet. Du kan for eksempel kombinere en Blu- ray-spiller og en spillkonsoll, og streame HD-video samtidig som du spiller – noe som er mulig på grunn av dual-band-funksjonen. En innebygd USB-port gjør det enkelt å koble til en felles skriver eller en ekstern harddisk på nettverket. Du kan også koble til en nettverksharddisk og dele filer mellom alle datamaskinene i huset.

Cisco Linksys E3000 er allerede i salg og koster omkring 1200 kroner. www.cisco.no

Kanskje du er interessert i...