Cookies- og Brukervilkår


FBI knekker koden til død manns iPhone

Den amerikanske sikkerhetstjenesten FBI har fått tilgang til en iPhone uten hjelp fra Apple – som nå svarer med å skjerpe sikkerheten.

Etter en flere måneder lang krangel mellom Apple og FBI har den amerikanske sikkerhetstjenesten klart å hacke en iPhone.

Telefonen tilhørte gjerningsmannen Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i delstaten California.

Helt siden attentatet fant sted i desember, har FBI villet ha tak i innholdet på telefonen og iCloud-kontoen til Syed Rilwan Farook under etterforskningen av forbrytelsen.

Apple har nektet å hjelpe FBI av frykt for at saken ville gi sikkerhetstjenestene mulighet til altfor enkel tilgang til brukernes private data i fremtiden.

Apple svarer

Nå er den varslede rettssaken i sakens anledning avlyst, etter at FBI klarte å knekke koden til Syed Rizwan Farooks Apple-id. Som et svar på dette er Apple allerede i gang med å utvikle en ny kryptering som kan få både positive og negative konsekvenser for alle som bruker en Apple-enhet.

Krypteringen vil nemlig være så avansert at heller ikke Apple kan lage en nøkkel som gir tilgang til brukernes data. All informasjon i iCloud vil med andre ord være trygt forvart.

Den skjerpede sikkerheten vil imidlertid medføre at også filene du har liggende på iCloud vil gå tapt hvis du glemmer passordet til kontoen, fordi heller ikke Apple kan hjelpe deg med å gjenopprette passordet.


Les mer om...
Relaterte artikler
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Stue-pc med 3D fra ASUS

Stue-pc med 3D fra ASUS

Hvis du syns at all den elektroniske underholdningen begynner å ta uforholdsmessig stor plass i huset, bør du overveie å bytte ut utstyret med én enkelt enhet

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Foreta utskrifter med nettbrettet

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdForeta utskrifter med nettbrettet

Vi viser deg hvordan du kan skrive ut fra nettbrettet eller smartmobilen din.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer