Apple

FBI knekker koden til død manns iPhone

Den amerikanske sikkerhetstjenesten FBI har fått tilgang til en iPhone uten hjelp fra Apple – som nå svarer med å skjerpe sikkerheten.

1. april 2016

Etter en flere måneder lang krangel mellom Apple og FBI har den amerikanske sikkerhetstjenesten klart å hacke en iPhone.

Telefonen tilhørte gjerningsmannen Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i delstaten California.

Helt siden attentatet fant sted i desember, har FBI villet ha tak i innholdet på telefonen og iCloud-kontoen til Syed Rilwan Farook under etterforskningen av forbrytelsen.

Apple har nektet å hjelpe FBI av frykt for at saken ville gi sikkerhetstjenestene mulighet til altfor enkel tilgang til brukernes private data i fremtiden.

Apple svarer

Nå er den varslede rettssaken i sakens anledning avlyst, etter at FBI klarte å knekke koden til Syed Rizwan Farooks Apple-id. Som et svar på dette er Apple allerede i gang med å utvikle en ny kryptering som kan få både positive og negative konsekvenser for alle som bruker en Apple-enhet.

Krypteringen vil nemlig være så avansert at heller ikke Apple kan lage en nøkkel som gir tilgang til brukernes data. All informasjon i iCloud vil med andre ord være trygt forvart.

Den skjerpede sikkerheten vil imidlertid medføre at også filene du har liggende på iCloud vil gå tapt hvis du glemmer passordet til kontoen, fordi heller ikke Apple kan hjelpe deg med å gjenopprette passordet.

Kanskje du er interessert i...