geocaching komno 062011

På skattejakt med geocaching

Frisk luft, mosjon og en morsom dag med spennende opplevelser i byen eller naturen. Det er ingrediensene i aktiviteten geocaching. Hvis du har en helt vanlig GPS, kan du også være med på moroa.

17. mars 2016

Små GPS-enheter har etter hvert blitt allemannseie. I dag finner vi dem innebygd i mobiltelefoner og mye annen elektronikk. Men er du klar over at du kan bruke den avanserte veiviseren din til helt andre ting enn å finne fram fra én adresse til en annen? Du kan for eksempel ta med den lille veiviseren på en moderne skattejakt, hvor koordinater og satellitter har erstattet det gode gamle papirkartet.

Geocaching er en ny form for skattejakt som har spredt seg over mesteparten av kloden. Med geocaching bruker du sider på nettet til å finne koordinater til skatter – eller caches, som de heter på fagspråket. Skattene kan ligge nesten hvor som helst – i nærområdet ditt, i nærheten av hytta eller kanskje til og med der du skal på sommerferie.

Du skriver bare inn koordinatene i GPS-en, så viser den deg veien gjennom terrenget til skatten. Det høres kanskje enkelt ut, men det kan være en utfordring å finne fram til en bestemt cache.

Her tar vi en titt på geocaching-verdenen. Vi forteller hva du trenger av utstyr og viser hvordan du kommer deg ut i naturen med familie og venner. Og hvem vet? Kanskje geocaching kan føre deg til nye steder og gi deg opplevelser som du aldri ville fått ellers.

Sånn planlegger du jakten

Før du legger ut med GPS-en i hånda, må du velge de cachene som du vil prøve å finne på turen. For å gjøre det kan du bruke nettsiden Geocaching.com til å finne og registrere cacher. Nettsiden er den aller største og mest omfattende for geocachere. Du må ha en profil for å bruke den. Her viser vi hvordan du går fram for å opprette din egen profil og søke etter en cache på nettsiden.

Kanskje du er interessert i...