Cookies- og Brukervilkår


Seagate kommer med verdens mest romslige SSD-harddisk

Med en kapasitet på 60 TB er det plass til mye data på Seagates kommende SSD-disk, og den slår den hittil største kapasiteten med fire-gangeren.

For nerdene arrangeres i disse dager Flash Memory Summit, altså en konferanse for flash-minne, i California. Her er det f.eks. seminarer i feilrettingskoder og foraer om flashminnearkitektur, men det blir mer spennende når produsentene skryter av sine nyeste prestasjoner.

Det gjør Seagate til de grader med en SSD-harddisk på hele 60 terabyte – altså 60 000 gigabyte, noe som er nok til å romme omkring to millioner raw-filer fra et speilreflekskamera, 12 millioner jpeg-bilder av høy kvalitet eller 12 000 dvd-filmer. Og den slår angivelig den foreløpige kapasitetsrekorden med fire-gangeren.

Du skal imidlertid ikke regne med å kunne installere et slikt monster i datamaskinen din riktig enda. Seagate forventer, ifølge Business Wire, at harddisken først blir tilgjengelig i løpet av 2017, og den er rettet mot virksomheter med datasentre.

Dyr fornøyelse?

I motsetning til tradisjonelle harddisker, er det ingen bevegelige deler i en SSD-disk, noe som gjør dem mer robuste samt lydløse. Dessuten er overføringshastighetene vanligvis en hel del høyere.

Selv om Seagate påstår at disken vil gi den hittil laveste kostnaden pr. gigabyte, tør vi ikke tenke på prisen. Noen av de største SSD-diskene man kan kjøpe i vanlige butikker i dag, er på fire terabyte, og her ligger prisen på den feil side av 10 000 kroner og videre oppover.

Som Seagate skriver på skiltet i bildet over, som de har lagt på Twitter, kan man komme opp på en petabyte – altså en milliard megabyte – ved hjelp av bare 17 disker - hvis behovet skulle melde seg.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den beste harddisken til nettverket

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdDen beste harddisken til nettverket

FInn den raskeste og mest brukervennlige nettverksharddisken

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>En raskere pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdEn raskere pc

Installer defragmenteringsprogrammet Auslogic Disk Defrag, og følg med på hele prosessen!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den raskeste eksterne SSDen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdDen raskeste eksterne SSDen

Stor test: Med en ekstern SSD-disk kan du overføre sikkerhetskopier og andre filer til og fra en pc i svært høyt tempo.

Les mer

Nyeste

SSD med plass til 12 millioner bilder

Seagate lanserer SSD-harddisk på hele 60 TB, men ikke gled deg for tidlig.

Les mer

Samsung med SSD på 15 TB

Dette er dårlig nytt for harddiskprodusenter, men godt nytt for oss forbrukere: Samsung har nettopp lansert en SSD på 15 TB.

Les mer

Her er verdens største SSD

Selskapet Fixstars har nettopp presentert en solid state disk, eller SSD, på hele 13 TB. Prisen er deretter – og vel så det.

Les mer