CES 2016: Intel Curie

Intel måler bevegelser

CES 2016: En helt ny type krets festet på kroppen, sydd inn i sokkene eller montert i et armbånd, kan måle alle dine bevegelser.

13. januar 2016

Det har virkelig gått inflasjon i aktivitets- og selvregistrering de siste årene, og trenden var klar også på årets CES. Likevel er det Intel, verdens største produsent av pc-prosessorer, som tar prisen for den mest omfattende kroppsovervåkingen.

På slutten av fjoråret lanserte de "Curie", en liten "system-on-a-chip"-krets som blant annet inneholder gyroskop, akselerometer og en føler som kan måle og videresende informasjon om alle bevegelser den blir utsatt for. I Las Vegas fikk vi en grundig demonstrasjon.

På videoen ser du hvordan Intel Curie måler bevegelsene til en av de to parkour-utøverne. Øverst i høyre hjørne av skjermen kan man faktisk skimte at han ble utsatt for en belastning på 4,6 G i det han landet. Ved samme presentasjon fortalte Intel at de har inngått en avtale med sportskanalen EPSN, der de vil levere sanntidsinformasjon fra snøbrettkjørere under vintersportstevnet X Games. På sikt er det fullt mulig at teknologien vil spre seg til bredere idrettsgrener, slik at vi for eksempel vil kunne følge med på de fysiske prestasjonene til landslagsspillerne i fotball.

Kanskje du er interessert i...