HP kabel

Brannfarlige strømkabler fra HP

Nå må du igjen sjekke elektronikk som kan gå varm, for HP tilbakekaller ladekabler fra hele verden.

7. september 2014

Hvis du har kjøpt en pc fra HP eller Compaq fra september 2010 og til og med juni 2012, er det mulig at ladekabelen kan utløse en brann. HP har tilbakekalt millioner av ladekabler fordi flere kunder har opplevd at kabelen gir brannsår på fingrene og tenner på gulvteppet.

Tilbakekallingen gjelder også i Norge, og du kan gå inn på HPs nettside og se om du har en av de aktuelle laderne. Hvis det står LS-15 på pluggen til ladekabelen, er det fare for at det er en av de tilbakekalte. Da kan du gå inn på nettsiden under og følge instruksene, så du blir sikker på at denne kabelen er blant de aktuelle. Hvis den er det, vil du få tilsendt en ny kabel helt gratis.

Det er ukjent hvor mange kabler dette gjelder på verdensbasis, men det er sannsynligvis et svært høyt antall, for bare i USA er det solgt seks millioner av disse kablene.

HPs kabler er bare det nyeste eksempelet på brannfarlig elektronikk. Apple har også nylig hatt problemer med laderne sine, og det førte til køer hos forhandlere i hele landet for å få byttet dem.

Her er direktelenken til opplysningene (som er på engelsk): https://h30652.www3.hp.com/

Kanskje du er interessert i...