Cookies- og Brukervilkår


Brannfarlige strømkabler fra HP

Nå må du igjen sjekke elektronikk som kan gå varm, for HP tilbakekaller ladekabler fra hele verden.

Hvis du har kjøpt en pc fra HP eller Compaq fra september 2010 og til og med juni 2012, er det mulig at ladekabelen kan utløse en brann. HP har tilbakekalt millioner av ladekabler fordi flere kunder har opplevd at kabelen gir brannsår på fingrene og tenner på gulvteppet.

Tilbakekallingen gjelder også i Norge, og du kan gå inn på HPs nettside og se om du har en av de aktuelle laderne. Hvis det står LS-15 på pluggen til ladekabelen, er det fare for at det er en av de tilbakekalte. Da kan du gå inn på nettsiden under og følge instruksene, så du blir sikker på at denne kabelen er blant de aktuelle. Hvis den er det, vil du få tilsendt en ny kabel helt gratis.

Det er ukjent hvor mange kabler dette gjelder på verdensbasis, men det er sannsynligvis et svært høyt antall, for bare i USA er det solgt seks millioner av disse kablene.

HPs kabler er bare det nyeste eksempelet på brannfarlig elektronikk. Apple har også nylig hatt problemer med laderne sine, og det førte til køer hos forhandlere i hele landet for å få byttet dem.

Her er direktelenken til opplysningene (som er på engelsk):
https://h30652.www3.hp.com/

Les mer om...
Relaterte artikler
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Trådløs medieharddisk

Trådløs medieharddisk

Verbatim MediaStation Pro kan kobles trådløst til nettverket og til en tv via HDMI-kabel. I tillegg til å kunne spille en rekke mediefiler, kan den også motta nettradio.

Les mer

Kabler av glass

Kabler av glass

CES, Las Vegas: Corning er mest kjent for det ripefrie glasset som brukes i smarttelefoner, nettbrett og stadig flere bærbare pc-er. Nå kaster de seg ut i produksjon av kabler.

Les mer

Brannfarlige strømkabler

Brannfarlige strømkabler

Nå må du igjen sjekke elektronikk som kan gå varm, for HP tilbakekaller ladekabler fra hele verden.

Les mer

Nyeste

Fremtiden er uten jackplugg

Husker du den gangen vi hørte på musikk gjennom en jackplugg?

Les mer

Få orden på kablene

Slik får du orden og oversikt i kabelrotet – smart og nesten gratis.

Les mer

Overfør video fra bånd til pc

Med programmet Debut Video Capture kan du overføre film fra videobånd til pc Det krever en spesiell kabel, som vi selger for kun 69 kroner + porto.

Les mer