Cookies- og Brukervilkår


Jackpluggen på vei ut

"En jackplugg? Hva er det?" – Er det opp til Apple eller Samsung, er dette noe barn snart vil lure på.

Da Apple lanserte iPhone 7, viste det seg at ryktene var riktige: Den nyeste smarttelefonen deres er nemlig uten den tradisjonelle 3,5 mm jackpluggen til hodetelefoner. Vil du høre musikk på iPhonen, må du nå bruke de nye trådløse AirPodene eller koble til hodetelefoner via en lightning-kabel. Det siste innebærer at du ikke kan spille musikk og lade telefonen samtidig.

Siden lanseringen har det kommet flere indikasjoner på at jackpluggen på alvor er på vei inn i glemselen. Også neste utgave av MacBook, Apples bærbare, kan komme uten den klassiske hodetelfonutgangen. I en brukerundersøkelse spør hvert fall Apple om nettopp bruken av jackpluggen – et klart tegn på at de vurderer å droppe den.

Samsung er også på vei i samme retning. I hvert fall vurderer teknologikjempen fra Sør-Korea å fjerne kontakten på fremtidige produkter, og dette kan være starten på en duell gigantene mellom om hvilken standard som vil brukt i fremtiden. Det blir neppe en duell vi kommer forbrukerne til gode, da det sannsynligvis innebærer at vi må gå til innkjøp av to kabler for å høre musikk.

> Les mer om iPhone

> Les mer om SamsungSpeil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Brannfarlige strømkabler

Brannfarlige strømkabler

Nå må du igjen sjekke elektronikk som kan gå varm, for HP tilbakekaller ladekabler fra hele verden.

Les mer

Trådløs medieharddisk

Trådløs medieharddisk

Verbatim MediaStation Pro kan kobles trådløst til nettverket og til en tv via HDMI-kabel. I tillegg til å kunne spille en rekke mediefiler, kan den også motta nettradio.

Les mer

Kabler av glass

Kabler av glass

CES, Las Vegas: Corning er mest kjent for det ripefrie glasset som brukes i smarttelefoner, nettbrett og stadig flere bærbare pc-er. Nå kaster de seg ut i produksjon av kabler.

Les mer

Nyeste

Fremtiden er uten jackplugg

Husker du den gangen vi hørte på musikk gjennom en jackplugg?

Les mer

Få orden på kablene

Slik får du orden og oversikt i kabelrotet – smart og nesten gratis.

Les mer

Overfør video fra bånd til pc

Med programmet Debut Video Capture kan du overføre film fra videobånd til pc Det krever en spesiell kabel, som vi selger for kun 69 kroner + porto.

Les mer