Cookies- og Brukervilkår


Overfør video fra bånd til pc

Her ser du hvordan du bruker programmet Debut Video Capture til å overføre video fra gamle kassetter til datamaskinen. Til det trenger du en spesiell kabel, som vil selger kun 69 kroner + porto.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

VHS-maskinen er for lengst fordrevet fra hedersplassen under tv-en i stuen. Sammen med samlingen av videobånd er den satt på loftet og er snart moden for nærmeste gjenbruksstasjon. Det er tross alt nesten 40 år siden elektronikkselskapet JVC lanserte den førs­te videospilleren for hjemmebruk.

Det kan likevel være lurt å vente litt før du tar det neste drastiske skrittet. Kanskje både bånd og spiller kan brukes en siste gang? Du kan nemlig overføre videoene til en pc. Spesielt hvis det er snakk om egne opptak eller sjeldne tv-programmer kan det være smart å ta vare på de unike filmene for ettertiden. Når opptakene ligger trygt forvart på maskinen, kan du sikkerhetskopiere dem og sende både VHS-spiller og bånd til resirkulering med god samvittighet.

Dette trenger du

Samtidig trenger du et program til å styre prosessen fra pc-en. Det gode opptaksprogrammet Debut Video Capture får du gratis i Fordelssonen – og utstyret har vi også et godt tilbud på hvis du ikke har det fra før: Abonnerer du på Komputer for alle, kan du nemlig kjøpe en videograbber for bare 69 kroner pluss porto, og dermed er du klar til å gå i gang med overføring.

videograbber

Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Fremtiden er uten jackplugg

Fremtiden er uten jackplugg

Husker du den gangen vi hørte på musikk gjennom en jackplugg?

Les mer

Trådløs medieharddisk

Trådløs medieharddisk

Verbatim MediaStation Pro kan kobles trådløst til nettverket og til en tv via HDMI-kabel. I tillegg til å kunne spille en rekke mediefiler, kan den også motta nettradio.

Les mer

Kabler av glass

Kabler av glass

CES, Las Vegas: Corning er mest kjent for det ripefrie glasset som brukes i smarttelefoner, nettbrett og stadig flere bærbare pc-er. Nå kaster de seg ut i produksjon av kabler.

Les mer

Nyeste

Fremtiden er uten jackplugg

Husker du den gangen vi hørte på musikk gjennom en jackplugg?

Les mer

Få orden på kablene

Slik får du orden og oversikt i kabelrotet – smart og nesten gratis.

Les mer

Overfør video fra bånd til pc

Med programmet Debut Video Capture kan du overføre film fra videobånd til pc Det krever en spesiell kabel, som vi selger for kun 69 kroner + porto.

Les mer