Cookies- og Brukervilkår


Video: Få orden på kablene

Nå kan du få full kontroll over alle data-, skjerm-, strøm- og andre kabler på en rask og enkel måte.

Er du som oss i redaksjonen, har du minst én skuff, eske eller bærepose full av ledninger og kabler. Man vet jo aldri når man får bruk for en apparatkabel, en USB-ledning eller kanskje en skriverkabel med parallellport – selv om det er minst ti år siden akkurat det var aktuelt.

Dessverre har kabler og ledninger en ulykksalig evne til å filtre seg sammen når de ligger på samme sted. Det kan være umulig å få oversikten slik at man vet hva man har når alt ligger i én diger haug. Som regel har man heller ikke tid til å få kablene fra hverandre når man først trenger dem.

Se også: Unngå kabelrot på gulvet

Nå har vi likevel funnet en metode som løser opp kabelspagettien i en håndvending og nesten gratis: Du trenger bare en pappeske i egnet størrelse og nok papprør fra tomme doruller til å fylle esken når papprørene står på høykant. Deretter tar du en og en ledning og kabel og tvinner dem rundt hånden, før du dytter dem ned i hver sin dorullkjerne.

Dermed har du full kontroll over alle ekstrakablene, som også blir lettere å finne når du trenger dem. Se video av den smarte kabelholderen her:

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Trådløs medieharddisk

Trådløs medieharddisk

Verbatim MediaStation Pro kan kobles trådløst til nettverket og til en tv via HDMI-kabel. I tillegg til å kunne spille en rekke mediefiler, kan den også motta nettradio.

Les mer

Kabler av glass

Kabler av glass

CES, Las Vegas: Corning er mest kjent for det ripefrie glasset som brukes i smarttelefoner, nettbrett og stadig flere bærbare pc-er. Nå kaster de seg ut i produksjon av kabler.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overfør video fra bånd til pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOverfør video fra bånd til pc

Med programmet Debut Video Capture kan du overføre film fra videobånd til pc Det krever en spesiell kabel, som vi selger for kun 69 kroner + porto.

Les mer

Nyeste

Fremtiden er uten jackplugg

Husker du den gangen vi hørte på musikk gjennom en jackplugg?

Les mer

Få orden på kablene

Slik får du orden og oversikt i kabelrotet – smart og nesten gratis.

Les mer

Overfør video fra bånd til pc

Med programmet Debut Video Capture kan du overføre film fra videobånd til pc Det krever en spesiell kabel, som vi selger for kun 69 kroner + porto.

Les mer