Kabelrod

Video: Få orden på kablene

Nå kan du få full kontroll over alle data-, skjerm-, strøm- og andre kabler på en rask og enkel måte.

1. januar 2018

Er du som oss i redaksjonen, har du minst én skuff, eske eller bærepose full av ledninger og kabler. Man vet jo aldri når man får bruk for en apparatkabel, en USB-ledning eller kanskje en skriverkabel med parallellport – selv om det er minst ti år siden akkurat det var aktuelt.

Dessverre har kabler og ledninger en ulykksalig evne til å filtre seg sammen når de ligger på samme sted. Det kan være umulig å få oversikten slik at man vet hva man har når alt ligger i én diger haug. Som regel har man heller ikke tid til å få kablene fra hverandre når man først trenger dem.

Se også: Unngå kabelrot på gulvet

Nå har vi likevel funnet en metode som løser opp kabelspagettien i en håndvending og nesten gratis: Du trenger bare en pappeske i egnet størrelse og nok papprør fra tomme doruller til å fylle esken når papprørene står på høykant. Deretter tar du en og en ledning og kabel og tvinner dem rundt hånden, før du dytter dem ned i hver sin dorullkjerne.

Dermed har du full kontroll over alle ekstrakablene, som også blir lettere å finne når du trenger dem. Se video av den smarte kabelholderen her:

Kanskje du er interessert i...