Cookies- og Brukervilkår


Lenovos nye bærbare er lettere enn luft

LaVie Z er verdens letteste bærbare med en vekt på bare 780 gram.

Las Vegas: Nå er det ikke den fremdeles like imponerende Macbook Air fra Apple du må få tak i hvis du vil eie verdens letteste, bærbare datamaskin. Lenovos nyeste LaVie Z har stukket av med den prisen. Med en vekt på bare 780 gram føles det som om man bare holder en modell av en bærbar i hånden, men den lille ultraboken kjører faktisk Windows 8. Ut fra det vi opplevde på en ganske kort demonstrasjon, klarer den det på en helt grei måte. Det virker absolutt ikke som om Lenovo har spart på ytelsene selv om de har satset på å lage den bærbare pc-en liten.

Ikke skrøpelig
Man kunne jo fryktet at en så tynn maskin (LaVie Z er bare 16,9 millimeter tykk) ville vært skrøpelig, men Lenovo har brukt en legering av magnesium og litium som ifølge dem selv veier halvparten så mye som aluminium, men er like solid. LaVie Z bruker de nyeste Intel-prosessorene, har en SSD på 128 GB og en skjerm på 13 tommer, med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Ellers får man alt man kunne vente seg av nettverk og tilkoblingsmuligheter. LaVie Z kommer også i en utgave til. Den litt større HZ750 veier så vidt over kiloen, men har til gjengjeld en skjerm som kan dreies 360 grader, akkurat som på Lenovos Yoga hybrid-pc-er. I tillegg kan den leveres med Intels raskeste i7-prosessorer.

Vi vet ikke når eller om LaVie Z kommer til Europa. De tidligere pc-ene i serien som er laget i samarbeid med japanske NEC, har vært forbeholdt det asiatiske markedet. Men det er likevel et visst håp denne gangen, siden LaVie Z for første gang kommer på det amerikanske marked i mai til en pris på rett over 8000 kroner for den minste og letteste modellen.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Fotoskriver med problemer

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFotoskriver med problemer

Canon Selphy CP910 er en kompakt skriver som kan skrive ut bilder fra alt av utstyr. Men utskriftskvaliteten skuffer.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Stor test av 27-tommers skjermer

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStor test av 27-tommers skjermer

Vi tester åtte nye, store skjermer, og kvaliteten er overraskende høy når man ser dem under ett.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer