Cookies- og Brukervilkår


Musikkspiller for kresne lyttere

Gode nyheter for den som er lei av musikk i lav MP3-kvalitet.

Rockelegenden Neil Young ønsker etter eget utsagn å få sjelen tilbake i musikken. Dette gjør han ved å åpne en digital musikkbutikk der du får kjøpt nedlastbar musikkfiler i ekstrem høy kvalitet. Disse kan spilles av med den PonoPlayer, som ifølge Neil Young skal gi en musikkopplevelse som høres ut som originalinnspillingen.

Neil Young har jobbet med prosjektet i mange år, og det er nå realisert ved hjelp fra nettsiden Kickstarter.com, der det i løpet av én dag ble samlet inn mer enn én million dollar til lanseringen av spilleren.

Selve spilleren er formet som en avlang trekant, med tre knapper på forsiden og en berøringsfølsom skjerm. Årsaken til den trekantede formen på PonoPlayer er at teknologien inni ikke kunne oppnådd det den skulle hvis den var helt flat. Spilleren bruker et filformat som heter FLAC og kan kodes i flere forskjellige kvaliteter. Den beste skal inneholde 30 ganger mer informasjon enn en MP3-fil, med 9216 kilobit i sekundet. Blant MP3-filer anses det som svært høyt hvis de kommer opp i 256 kilobit i sekundet. Kilobit er målet på hvor mye data/informasjon som overføres hvert sekund. Spillerens internminne er på 128 GB, noe som tilsvarer 100–500 album i den høye lydkvaliteten. Den kan også spille de vanligste formatene som MP3 og WAV.

Laget bak spilleren har altså også en egen, digital musikkforretning som kalles PonoMusic, der man kan kjøpe låter og album i høyeste, digitale kvalitet.

PonoPlayer vil koste rundt 2400 kroner, men du kan få den for rundt 1800 kroner hvis du donerer pengene til prosjektet på Kickstarter-nettsiden.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ingen lyd i høyttalere?

Ingen lyd i høyttalere?

Tip: Finne løsningen på manglende lyd.

Les mer

Ny musikk på gammelt anlegg

Ny musikk på gammelt anlegg

Koble det gamle anlegget trådløst til en smarttelefon eller et nettbrett og spill musikk i hele huset. Det eneste du trenger er en såkalt Beep.

Les mer

Tvilsom støyisolering

Tvilsom støyisolering

Creative er best kjent for lydkortene sine, men her er de ute med et par små hodetelefoner som er beregnet på mp3-spillere.

Les mer

Nyeste

Koble deg til den trådløse fremtiden

Forskning på og utvikling av trådløs teknologi raser videre – og du kan være med.

Les mer

Ingen lyd i høyttalere?

Tip: Finne løsningen på manglende lyd.

Les mer

Heftige Philips-høyttalere

CES 2016: Skill høyttalerne fra hverandre og sett dem akkurat der du vil. Nå tilbyr Philips surroundlyd, akkurat som du vil ha den.

Les mer