Cookies- og Brukervilkår


Mus til de fleste overflater

Microsoft Explorer Mini er navnet på BlueTrack-musen til bærbare maskiner. Mottakeren til det trådløse signalet kan monteres på musens underside når den skal transporteres.

Hvis du har for vane å bruke en ekstern mus sammen med den bærbare maskinen, så oppdager du fort at den ikke fungerer like godt på alle overflater. Hvis du for eksempel bruker musen på et gulvteppe eller et marmorbord, vil markøren seile rundt på skjermen uten noen åpenbar sammenheng med musens bevegelser.

Det har Microsoft forsøkt å gjøre noe med ved hjelp av noe de kaller BlueTrack. Teknologien benytter en ny type blå lysdiode i stedet for den vanlige røde. Og den skal altså fungere på mange overflater hvor vanlige optiske mus og lasermus kommer til kort.

BlueTrack fordeler musens lys over et stort areal og langt jevnere enn med en vanlig mus – enten den er en tradisjonell optisk variant eller en lasermus. Det skal gjøre det mulig å spore bevegelsene også over fibrene i et gulvteppe. Foreløpig har Microsoft integrert teknologien i to nye mus: Explorer i vanlig størrelse og Explorer Mini til bærbare maskiner. Senere kommer også en egen spillversjon. Vi tester om musene holder hva Microsoft lover i et kommende nummer av bladet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Test selv: Så rask er prosessoren

Test selv: Så rask er prosessoren

Prosessoren eller cpu-en i datamaskinen din har stor betydning for ytelsen, men hva betyr de kryptiske modellnavnene? Det får du svar på her, og du kan se karakterer for alle prosessorer.

Les mer

Windows Update går i stå?

Windows Update går i stå?

“Ikke slå av eller koble fra datamaskinen. Installerer oppdatering 1 av 1”. Denne meldingen får du når Windows er i ferd med å installere oppdateringer, men det hender dessverre at oppdateringen ikke blir fullført, men stopper midt i. Med dette programmet kan du fikse irriterende feil i Windows Update.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer