Cookies- og Brukervilkår


Nokia kaster seg på nettbrettbølgen

Finske Nokia lanserer nå sitt første nettbrett, Lumia 2520, med operativsystem fra Microsoft.

I hele verden blir nettbrettene revet ned fra hyllene, og alt tyder på at det vil fortsette sånn framover. Nokia vil også ha en andel av alle de gode inntektene fra salget, og det har fått dem til å lansere sin første modell, som de har døpt Lumia 2520.

Nokias debut i markedet blir på 10,1 tommer med Full HD-oppløsning og vil i tillegg til trådløst nettverk støtte mobilnettverk, både det vanlige 3G og det raskere LTE. Litt uvanlig er det at det ikke kommer en billigere versjon uten mobilt nettverk. I tillegg blir Lumia 2520 utstyrt med en skjerm som er lett å lese selv i direkte sollys. Blant tilkoblingene er USB, mikro-HDMI og minnekort, og i likhet med Microsofts Surface vil det bli solgt et tastatur som ekstrautstyr.

Brettet har operativsystemet Windows RT, og Nokia forsetter dermed det tette samarbeidet med Microsoft. Windows RT er den enklere, mobile utgaven av Windows, der du blant annet ikke har muligheten til å installere vanlige Windows-programmer på skrivebordet.

Det blir sagt at Lumia 2520 skal komme i salg mot slutten av året, men det er ennå usikkert når og om Nokias nye nettbrett kommer i norske butikker.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Test selv: Så rask er prosessoren

Test selv: Så rask er prosessoren

Prosessoren eller cpu-en i datamaskinen din har stor betydning for ytelsen, men hva betyr de kryptiske modellnavnene? Det får du svar på her, og du kan se karakterer for alle prosessorer.

Les mer

Smart skjermfot

Smart skjermfot

Docking-stasjoner for bærbare maskiner er ikke noe nytt, men Philips presenterer en variasjon over temaet og lanserer en fiffig skjermfot med en innholdsrik hub.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer