Cookies- og Brukervilkår


iPad-klone fra Nokia

Den finske it-giganten Nokia har lansert et nytt nettbrett som skal være med på å sikre framtiden for firmaet.

I april 2014 ble Nokias mobilavdeling solgt til Microsoft, og i oktober ble det offentliggjort at Nokia-navnet ville bli byttet ut med Microsoft på alle de nye Lumia-modellene. Dermed var det slutt på en epoke for en av verdens største mobilprodusenter, men det ser ikke ut til å ha vippet Nokia av pinnen. De har nettopp presentert et helt nytt nettbrett med betegnelsen Nokia N1 på den årlige teknologikonferansen ”Slush” i Helsingfors.

Det nye nettbrettet blir levert med Googles nyeste utgave av operativsystemet Android, versjon 5.0 med kodenavnet Lollipop. Men Nokia har modifisert det med deres egen Z Launcher, en ny startskjerm som holder orden på de appene du bruker mest og plasserer dem på toppen av skjermen. Du kan også tegne en bokstav med fingeren for å få se de appene som begynner på den bokstaven.

Designmessig legger N1 seg svært tett opptil Apples iPad mini. Nokias nettbrett er bare 6,9 mm tykt og laget av ett stykke aluminium, med tre fysiske knapper. På baksiden sitter det et kamera på 8 megapiksler, mens kameraet på forsiden er på 5 megapiksler. Skjermen måler 7,9 tommer og har en oppløsning på 2048 x 1536 piksler. Dette gir en pikseltetthet på 326, som (tilfeldigvis?) er nøyaktig det samme som en iPad mini.

Den vil koste 250 dollar (drøyt 1500 kroner), og en egen vri er at N1 først vil bli lansert i Kina. Det gjøres i forbindelse med kinesisk nyttår i februar 2015. Neste skritt blir å få den i salg i Europa.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Test selv: Så rask er prosessoren

Test selv: Så rask er prosessoren

Prosessoren eller cpu-en i datamaskinen din har stor betydning for ytelsen, men hva betyr de kryptiske modellnavnene? Det får du svar på her, og du kan se karakterer for alle prosessorer.

Les mer

Windows Update går i stå?

Windows Update går i stå?

“Ikke slå av eller koble fra datamaskinen. Installerer oppdatering 1 av 1”. Denne meldingen får du når Windows er i ferd med å installere oppdateringer, men det hender dessverre at oppdateringen ikke blir fullført, men stopper midt i. Med dette programmet kan du fikse irriterende feil i Windows Update.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer