Null watt i hvilemodus

Fujitsu Siemens lanserer sine første 0-watts-maskiner i sommer.

29. april 2009

Fujitsu Siemens har lenge vært helt i teten når det gjelder miljøvennlige datamaskiner. I fjor lanserte det tyske selskapet en datamaskin som bare brukte noen ganske få watt i hvilemodus. Nå har tyskerne utviklet en enda mer intelligent strømstyring som gjør deres kommende maskiner i stand til å ”våkne” automatisk fra helt avslått tilstand – altså fra en tilstand der maskinen ikke bruker strøm overhodet.

Og selv om det kanskje høres banalt ut, er det intet mindre enn en liten revolusjon for miljøet. Det betyr nemlig at ma-skinene ikke trenger å stå unødvenig i hvilemodus, som ma-skinen din som regel gjør når du kan se en grønn, lysende diode på frontpanelet. Ma-skinen behøver heller ikke være påslått i lengre tid for å motta oppdateringer til Windows, men kan derimot stilles inn til å slå seg av og på (altså skrus av fullt og helt) når du ønsker det, slik at maskinen alltid er helt oppdatert og kjøreklar når du skal bruke den.

Fujitsu Siemens kaller passende nok de nye maskinene for 0-watts-maskiner, og de første modellene i serien kommer i salg i løpet av denne sommeren. De får modellbetegnelsene Esprimo E7935 0-Watt og Esprimo P7935 0-Watt. Prisene er foreløpig ikke fastsatt.

Kanskje du er interessert i...