Samsung-Galaxy-Tab.jpg

Lite nettbrett med Google Android

Apples lansering av iPad har ført til at konkurrentene også har fått fart på produksjonen av de såkalte nettbrettene.

9. november 2010

Det er smarte håndholdte datamaskiner som har en trykkfølsom skjerm med et virtuelt tastatur – i stedet for de vanlige tastene.

Samsung har nettopp presentert en svært lovende variant: Samsung Galaxy Tab. Den har en skjerm på 7 tommer (iPads er på 9,7), så den er enda mer mobil enn Apples eget brett. Operativsystemet er Googles Android, som vi også finner på mange nye mobiltelefoner. Med det har du blant annet tilgang til Android Market, som har mange gratisprogrammer i alle tenkelige kategorier.

Selve datamaskinen er også ganske velutstyrt: Prosessoren er på 1 GHz, den har 512 MB ram, og den fås med enten 16 eller 32 gigabyte lagringsplass. I tillegg kan du legge til opptil 32 GB med et microSD-kort. Galaxy Tab måler 19 ganger 12 ganger 1,2 centimeter og veier 380 gram.

Det smarte brettet kan spille film i full HD – inkludert DivX – selv om skjermen bare kan vise vanlig HD. Og du kan for eksempel streame film via DLNA til tv-skjermen i stua, eller koble nettbrettet til tv-en med HDMI.

Prisen kommer til å avhenge av mobiloperatørene. Men hvis du vil kjøpe et av nettbrettene uten noen form for abonnement (og for eksempel bare bruke det trådløse nettverket hjemme), må du nok regne med å punge ut med omkring 7500 kroner.

Kanskje du er interessert i...