Cookies- og Brukervilkår


Lite nettbrett med Google Android

Apples lansering av iPad har ført til at konkurrentene også har fått fart på produksjonen av de såkalte nettbrettene.

Det er smarte håndholdte datamaskiner som har en trykkfølsom skjerm med et virtuelt tastatur – i stedet for de vanlige tastene.

Samsung har nettopp presentert en svært lovende variant: Samsung Galaxy Tab. Den har en skjerm på 7 tommer (iPads er på 9,7), så den er enda mer mobil enn Apples eget brett. Operativsystemet er Googles Android, som vi også finner på mange nye mobiltelefoner. Med det har du blant annet tilgang til Android Market, som har mange gratisprogrammer i alle tenkelige kategorier.

Selve datamaskinen er også ganske velutstyrt: Prosessoren er på 1 GHz, den har 512 MB ram, og den fås med enten 16 eller 32 gigabyte lagringsplass. I tillegg kan du legge til opptil 32 GB med et microSD-kort. Galaxy Tab måler 19 ganger 12 ganger 1,2 centimeter og veier 380 gram.

Det smarte brettet kan spille film i full HD – inkludert DivX – selv om skjermen bare kan vise vanlig HD. Og du kan for eksempel streame film via DLNA til tv-skjermen i stua, eller koble nettbrettet til tv-en med HDMI.

Prisen kommer til å avhenge av mobiloperatørene. Men hvis du vil kjøpe et av nettbrettene uten noen form for abonnement (og for eksempel bare bruke det trådløse nettverket hjemme), må du nok regne med å punge ut med omkring 7500 kroner.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Usedvanlig høy pris for design og lav oppløsning

Usedvanlig høy pris for design og lav oppløsning

Selv om firmaet bak denne kaller seg NODESIGN (“intet design”), er den åpne, firkantede designen det første du legger merke til på denne fotorammen på 10,4 tommer.

Les mer

Lite nettbrett med Google Android

Lite nettbrett med Google Android

Apples lansering av iPad har ført til at konkurrentene også har fått fart på produksjonen av de såkalte nettbrettene.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Glimrende alt-i-ett-datamaskin

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdGlimrende alt-i-ett-datamaskin

Samsungs alt-i-ett-datamaskin er en fornøyelse å jobbe med, men den er dyr.

Les mer

Nyeste

Smarte widgets på startskjermen

Slik får du tilgang til mange smarte funksjoner – direkte på telefonens startskjermen.

Les mer

Android Nougat bekjemper skadevare

Den neste utgaven av Android, Googles operativsystem, hindrer skadevare i å låse telefonen.

Les mer

Virus tar kontroll over telefonen

Pass på hva du laster ned – et farlig virus er i omløp. Slik unngår du det

Les mer