nemmere_komno_182011

Gjør pc-en enkel å bruke

Du trenger ikke finne deg i uleselig skrift på skjermen, utydelig lyd og vrange taster. Det er din personlige datamaskin, og det er du som bestemmer hvordan den skal oppføre seg.

19. november 2012

Pc-en skal jo egentlig være en personlig datamaskin. Men det er ikke sikkert at alle innstillingene i utgangspunktet er akkurat sånn som det passer deg best. Produsenten har allerede installert Windows og en rekke andre programmer, men det er opp til brukeren selv – altså deg – å tilpasse alt etter smak, behag og spesielle behov.

Det kan for eksempel gjelde skriften på skjermen. Det trenger ikke være noe galt med synet ditt, men med stadig høyere oppløsning på stadig mindre skjermer, blir skriften på eposter i praksis redusert ned mot den rene loppestørrelsen. Det skal da ikke være nødvendig å finne fram lesebrillene for å lese nyhetene på nettet.

Hvis du bruker Windows 7 eller Vista, er en god del av lesbarheten ofret til fordel for elegante, gjennomsiktige effekter i brukergrensesnittet Aero.

Det er også grunn til å se på, eller heller høre på, lyden. Lyden i de pc-høyttalerne som følger med, er som regel langt fra behagelig eller særlig klar. Her kan litt justering utrette mirakler og hjelpe alt med å falle på plass.

Kanskje du er interessert i...