Windowscomputer

Microsoft samler Windows, Windows Phone og Xbox OS

Microsoft har for øyeblikket egne operativsystemer til nettbrett, telefoner, Xbox og datamaskiner, men i framtiden vil antallet bli skåret ned til ett operativsystem som skal fungere på alle enheter og skjermstørrelser.

10. august 2014

Microsoft har kommet fram til at tre operativsystemer er i meste laget etter at de i flere år har hatt egne til smartmobiler, nettbrett, datamaskiner og spillkonsollen Xbox. Så de tre operativsystemene som heter Windows, Windows Phone og Xbox OS kan i framtiden bli skåret ned til ett, som skal fungere på alle plattformer og skjermstørrelser.

Denne meldingen kommer fra Microsofts direktør Satya Nadella, som i forbindelse med en presentasjon av selskapets kvartalsregnskap gjorde det klart at it-giganten i framtiden vil skape større sammenheng mellom de forskjellige plattformene.

I tillegg skal sammensmeltingen av operativsystemene hjelpe Microsoft med et av de store problemene deres, nemlig det for lave antallet apper og programmer i programbutikkene. Med ett samlet operativsystem vil du i framtiden kunne bruke et nettbrett til å kjøre en app som tidligere har vært forbeholdt datamaskinen og omvendt.

De første skrittene mot ett operativsystem vil Microsoft trolig ta med det forestående Windows 10, som ifølge flere medier vil bli lansert senest høsten 2015. Med den overgangen håper Microsoft å kunne konkurrere bedre med Apple og Google, som i øyeblikket er de dominerende operativsystemene til nettbrett og smartmobiler.

Les mye mer om Windows 10

Kanskje du er interessert i...