Win10_IE_oppgavelinje

De tre første tingene du bør gjøre i Windows 10

Når du har oppgradert til Windows 10, er det tre ting du bør gjøre før du begynner å bruke systemet. Det vil spare deg for ergrelser siden.

4. februar 2016

Det er mange grunner til å glede seg over Windows 10. Det er en enkel sak å overføre programmer og filer til det nye operativsystemet, og det tar bare noen minutter før du er i gang.

Du finner heller ikke mange irritasjonsmomenter, men disse tre tingene kan du like gjerne få gjort først som sist:

1. Aktiver indeksering De første ukene etter at du har installert operativsystemet, kan du oppleve problemer når du søker på maskinen. Årsaken er at Windows 10 ikke indekserer alle filene. Gå derfor til søkefeltet, skriv "indekseringsalternativer", klikk på koblingen og legg for eksempel hele C-stasjonen til listen over plasseringer som skal indekseres.

2. Finn en annen nettlesere enn Microsoft Edge Søk etter "Internet Explorer" i søkefeltet. Dobbeltklikk på programmet. Høyreklikk på ikonet, og velg "Fest til Oppgavelinjen" – eller last ned og installer Firefox eller Chrome.

3. Slå av WiFi-deling I utgangspunktet er systemet satt opp til å dele WiFi-tilkoblingen med omgivelsene. Velg "Innstillinger" fulgt av "Nettverk og Internett". Velg "WiFi" og bla ned til "Behandle WiFi-innstillinger". Sett de tre øverste skyvebryterne til "Av".

>Alt om Windows 10

Kanskje du er interessert i...