Cookies- og Brukervilkår


7 gode grunner til å bytte til Windows 10

Overveier du fremdeles om du bør oppgradere operativsystemet til Windows 10? Her er syv gode grunner til at du bør gjøre det.
Microsofts gratistilbud om oppgradering fra Windows 7 eller 8 utløper snart. 29. juli 2016 er den siste dagen – og prisen på kroner null er vanskelig å motstå. Her får du flere gode grunner til at vi anbefaler deg å oppgradere ditt gamle Windows-system.

Husk også at du har en måneds angrefrist hvis du angrer på oppdateringen og vil tilbake til det gamle systemet.


1. Oppstart på få sekunder
Windows 10 starter raskt og kan være klart til bruk på 18–20 sekunder på en pc med SSD. Forskjellen er særlig merkbar hvis du oppgradere fra Windows 7. Mange programmer starter også raskere med det nye operativsystemet.

2. God startmeny
I startmenyen i Windows 10 har Microsoft kombinert det beste fra Windows 7 og 8. Det er her du finner programmene, og menyen har fliser som inneholder apper og for eksempel oppdateringer på nyheter og værmelding.

3. Bedre sikkerhet
Sikkerheten i Windows 10 har blitt forbedret, særlig i forhold til Windows 7. SecureBoot-funksjonen som hindrer skadevare i å overta oppstarten av Windows, har blitt sikrere. Systemet har også flere nye sikkerhetsfunksjoner i forhold til tidligere versjoner.

4. Nye smartfunksjoner
Det har kommet enda flere smartfunksjoner i Windows 10. Du kan for eksempel ha oppe flere Skrivebord samtidig, slik at det blir enklere å organisere grupper av vinduer og programmer.

5. Tusenvis av kule apper
I Windows 10 kan du med et klikk gå til Microsoft Store, og derfra kan du laste ned apper og programmer til store og små oppgaver. Det finnes for eksempel masser av apper til organisering og behandling av bilder og video, til å holde orden i epost og kontakter og masser av underholdning.

6. En bedre nettleser
Edge er navnet på den nye nettleseren i Windows 10. Den er enklere og raskere enn Internet Explorer, og den har noen smarte funksjoner. Finner du noe viktig på en nettside, kan du for eksempel sette markering og skrive kommentarer, som du så kan dele med familie og venner.

7. Samme system på alle enheter
Windows 10 virker på alle enheter; pc-er, mobiltelefoner og nettbrett. Så hvis du har mobile enheter med Windows 10, er det enkelt å synkronisere innstillinger og apper på alle enhetene.


> Les mer om Windows 10 herSpeil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Når kommer Windows 10 på norsk?

Når kommer Windows 10 på norsk?

Vil du vide, hvornår man kan få Windows 10 på dansk? Bliv en af de første, der får besked om lanceringen af det nye danske Windows.

Windows 10 på dansk

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta sikkerhetskopi av Windows 10

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdTa sikkerhetskopi av Windows 10

Vær forberedt på det verste og ta sikkerhetskopi av operativsystemet nå.

Les mer

Start Windows uten å logge inn

Start Windows uten å logge inn

TIPS: Logg inn i Windows uten å taste passord – det går enkelt og raskt.

Les mer

Nyeste

Bruk flere Skrivebord i Windows

Det er lettere å få orden på åpne mapper og programmer hvis du bruker flere Skrivebord i Windows.

Les mer

Finn strømslukene i Windows 10

I Windows 10 kan du se hvilke programmer det er som bruker mest strøm på den bærbare pc-en. Se hvordan her.

Les mer

Livet med en foreldet Windows-versjon

Den dagen Microsoft stanser kundestøtten for Windows, er det slutt på programrettelser og sikkerhetsoppdateringer.

Les mer