Du bør endre personverninnstillingene når du har installert Creators Update

Oppdateringen Creators Update tilbakestiller personverninnstillingene.

Kontroller sikkerheten etter Windows 10-oppdatering

Har du installert Creators Update i Windows 10? Da bør du se gjennom personverninnstillingene. Her er fire punkter vi anbefaler at du sjekker.

19. april 2017 av Steffen Nielsen

Med den store oppdateringen Creators Update som nettopp kom til Windows 10, ble personverninnstillingene tilbakestilt. Det betyr at Microsoft kan samle inn informasjon om hva du gjør i Windows.

Hvor mye av privatlivet du ønsker å dele med Microsoft og samarbeidespartnerne deres, er selvfølgelig opp til hver enkelt, men her følger i hvert fall våre anbefalinger til personverninnstillinger.

Innstillingene finner du i Windows ved å velge Innstillinger og deretter  Personvern. 

Innstillingene er delt inn i forskjellige menyer. Her ser vi på de fire viktigste:

1. Menyen «Generelt»

Her bør du passe på at det øverste punktet La apper bruke annonse-ID-en  er slått av, hvis du ikke ønsker at annonsører skal motta og bruker informasjon om hva du gjør på nettet.

2. Menyen «Plassering»

Her bør du velge Endre under  Plassering for denne enheten er slått på og følge anvisningene, hvis du ikke ønsker at Microsoft skal vite hvor pc-en befinner seg.

3. Menyen «Kamera»

Er du redd for at uvedkommende følger med når du bruker nettkameraet? Da bør du sørge for at La apper bruke kameraet mitt er slått av.

4. Menyen «Tale, håndskrift og skriving»

Det du skriver på på pc-en, for eksempel i nettleseren Edge, registreres og sendes til Microsoft med mindre du passer på at punktet  Bli kjent med meg er deaktivert.

Kanskje du er interessert i...