Cookies- og Brukervilkår


Last ned stor Windows 10-oppdatering nå

Det er ingen grunn til å vente på at det blir din tur til å få den nye, store Windows-oppdateringen. Den kan du nemlig laste den ned selv.

Microsoft er i gang med en stor oppdatering av Windows 10 som løpende vil bli gjort tilgjengelig for brukerne via Windows Update. Er du utålmodig, er det likevel ingen grunn til å vente, du kan laste ned oppdateringen allerede nå.

Jubileumsoppdateringen, som Microsoft har kalt den, er nemlig tilgjengelig på hjemmesiden, og derfra kan du laste ned og installere den. Du finner den her.

Ny pålogging og lengre batteritid
Det er flere gode grunner til å starte oppdateringen med det samme, for det er et par spennende nyheter her. Du får blant annet Windows Hello, som er en måte å logge inn på som gjør at du ikke behøver å taste inn passord – ansiktet eller fingeravtrykket ditt er nok. Kalenderfunksjonen har fått en penere og mer oversiktlig design, og startmenyen har fått ansiktsløfting og har blitt litt større og mer tydelig.

Brukere med bærbare pc-er har fått bedre muligheter til å justere batteritiden i Windows innstillinger. Helt av seg selv vil også flere programmer bruke mindre strøm når de er åpne i bakgrunnen.

I tillegg byr oppdateringen på et nytt tastatur med humørikoner, musikkstyring fra låseskjermen og en mørk skjerm med svak belysning som skåner øynene når du sitter ved pc-en i mørke nattetimer. Sikkerhet og beskyttelse har også blitt bedre, slik at du skal være bedre forberedt på å møte nye trusler.

Utvidelser i Edge
Nettleseren Edge støtter nå tilleggsprogrammer som oversetterfunksjonen Translator og Lastpass, som holder oversikt over brukernavn og passord. Tilleggsprogrammer har lenge vært en fast del nettlesere som Firefox og Chome, så det er hyggelig å se at Microsoft følger trenden. Samtlige av disse programmene kan lastes ned fra Microsoft Store under kategorien Utvidelser.

Anniversary Update er ikke nødvendigvis en kjemperevolusjon, men Microsoft satser mye på Windows 10. Derfor kan vi forvente flere små og store oppdateringer i tiden som kommer.

> Les mer om Windows 10 her


Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Bruk flere Skrivebord i Windows

Bruk flere Skrivebord i Windows

Det er lettere å få orden på åpne mapper og programmer hvis du bruker flere Skrivebord i Windows.

Les mer

Få fart på Windows 10

Få fart på Windows 10

Synes du Windows 10 går for tregt? Her får du tre enkle tips for mer fart.

Les mer

Start Windows uten å logge inn

Start Windows uten å logge inn

TIPS: Logg inn i Windows uten å taste passord – det går enkelt og raskt.

Les mer

Nyeste

Bruk flere Skrivebord i Windows

Det er lettere å få orden på åpne mapper og programmer hvis du bruker flere Skrivebord i Windows.

Les mer

Finn strømslukene i Windows 10

I Windows 10 kan du se hvilke programmer det er som bruker mest strøm på den bærbare pc-en. Se hvordan her.

Les mer

Livet med en foreldet Windows-versjon

Den dagen Microsoft stanser kundestøtten for Windows, er det slutt på programrettelser og sikkerhetsoppdateringer.

Les mer