Cookies- og Brukervilkår


Bli klokere på Windows 10

Windows 10 er Microsofts kommende operativsystem, men hva kan Windows 10? Når lanseres det? Og til hvilken pris? Vi gir deg svarene fortløpende.

Windows 8 har vært langt fra den suksessen som Microsoft hadde forespeilet seg. Oppgjøret med Windows-Skrivebordet har umiddelbart ikke båret frukter, og derfor ser mange frem til at avløseren, Windows 10, kommer i salg.

Men når kommer Windows 10 egentlig i salg? Hva kommer det til å koste? Og hvordan kommer det nye operativsystemet til å se ut? Her prøver vi å holde deg oppdatert og gi deg svarene på de vanligste spørsmålene om Microsofts kommende operativsystem. Noen svar har vi, og andre svar vil vi oppdatere fortløpende når vi har dem.


Når kommer Windows 10?

Microsoft har fortsatt til gode å løfte sløret for Windows 10’s endelige lanseringsdato. Den eneste offentlige uttalelsen er at operativsystemet kommer ”senere i år”, og ryktene sier at det blir i løpet av sensommeren eller høsten.


Hva koster Windows 10?

Det er allerede klart at Windows 10 blir lansert som en gratis oppgradering til datamaskiner og mobile enheter med Windows Phone, Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Tilbudet gjelder det første året etter lanseringsdatoen, men deretter vil Microsoft ta betalt for oppdateringen. Prisen for et løssalg eller oppgraderingen etter tilbudets utløp, er fortsatt ukjent.


Hvordan laster jeg ned Windows 10?

Vi vet ikke på nåværende tidspunkt hvor du kommer til å kunne finne oppgraderingen til Windows 10. Fordi oppgraderingen blir gratis til Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1, vil den med stor sannsynlighet ligge tilgjengelig forskjellige steder. I Windows 8 og Windows 8.1 må du etter alt å dømme hente det nye operativsystemet i Microsoft Store, mens brukere med Windows 7 nok vil måtte en tur innom Microsofts hjemmeside hvis de vil oppgradere.


Hvordan ser operativsystemet ut på nettbrett og pc?

Windows 10 byr først og fremst på et gledelig gjensyn med startknappen og én startskjerm; det tradisjonelle Skrivebordet. På en datamaskin vil startmenyuen være nesten akkurat slik du kjenner den.

Den er inndelt i to deler, hvor venstre del er som i Windows 7 og XP. Høyre side er derimot et lite utsnitt av startmenyen fra Windows 8, hvor du har oversikt over en rekke større og mindre ikoner til for eksempel Mail, Skype og Microsofts app-butikk.

Mens opplevelsen av Windows 8 var identisk på pc og nettbrett, byr Windows 10 på enkelte forskjeller. Operativsystemet tilpasser seg nettbrett-formatet, noe som blant annet betyr større knapper i programvinduene og flere touch-vennlige løsninger. Det blir altså enklere å treffe riktig med fingrene på touchskjermen.

Les mye mer om Windows 10 her

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Start Windows uten å logge inn

Start Windows uten å logge inn

TIPS: Logg inn i Windows uten å taste passord – det går enkelt og raskt.

Les mer

Bruk flere Skrivebord i Windows

Bruk flere Skrivebord i Windows

Det er lettere å få orden på åpne mapper og programmer hvis du bruker flere Skrivebord i Windows.

Les mer

Tips til Windows 10

Tips til Windows 10

De tre FØRSTE TINGENE DU BØR GJØRE når du får Windows 10.

Les mer

Nyeste

Bruk flere Skrivebord i Windows

Det er lettere å få orden på åpne mapper og programmer hvis du bruker flere Skrivebord i Windows.

Les mer

Finn strømslukene i Windows 10

I Windows 10 kan du se hvilke programmer det er som bruker mest strøm på den bærbare pc-en. Se hvordan her.

Les mer

Livet med en foreldet Windows-versjon

Den dagen Microsoft stanser kundestøtten for Windows, er det slutt på programrettelser og sikkerhetsoppdateringer.

Les mer