System failure

Flest virusangrep mot Windows Vista og 7

I Microsofts nyeste sikkerhetsrapport viser det seg at det kommer flest virusangrep mot Windows Vista og Windows 7.

20. mai 2014

Du trodde kanskje at Windows XP var hovedmålet for alt av virusangrep og hackere. Det er jo et av de eldste operativsystemene, og brukerstøtten tok slutt den 8. april. Men det stemmer altså ikke, ifølge den nyeste sikkerhetsrapporten fra Microsoft. Det er faktisk Windows Vista og Windows 7 som ligger på toppen. Tallene er basert på antall virusangrep per tusen datamaskiner. Her lå Windows Vista på 32,2 prosent, mens Windows 7 lå på 25,9. Men Windows XP lå ikke så langt etter, med 24,2 prosent.

Ifølge Microsoft er årsaken til de høye tallene at det er så mange som bruker Windows 7, og at det alltid har vært flere angrep mot eldre systemer. Det er også tydelig at det nyeste operativsystemet Windows 8 har vært utsatt for færrest angrep, med 17,3 prosent.

Hvis du bruker Windows 7 eller Vista, trenger du ikke fortvile. Operativsystemene er dekket av Microsofts brukerstøtte og blir kontinuerlig sikkerhetsoppdatert. Det skjer ikke med Windows XP, derfor er sikkerhetsrisikoen stor. Da anbefales det absolutt at du får en datamaskin med et nyere operativsystem eller iallfall oppgraderer operativsystemet på den du har.

Kanskje du er interessert i...