Del komno 122015

Del filer og skrivere i Windows 8.1

Det er lett å dele både filer og hjemmeskriver I Windows 8.1, slik at begge deler er tilgjengelig fra alle maskinene dine.

10. august 2015

Hvis du har en trådløs ruter, så har du faktisk også et hjemmenettverk for datamaskiner, nettbrett og telefoner – så lenge alle enhetene er koblet til det samme nettverket.

Det betyr at du slipper å flytte filer frem og tilbake mellom ulike enheter ved hjelp av minnepinner eller epost. I stedet kan du dele filene på hjemmenettverket, slik at alle som er koblet til har tilgang til dem. Det er smart hvis du for eksempel vil kunne se feriebildene både på mobiltelefon og pc.

I Windows 8.1 er det mulig å aktivere en delt mappe som kan gjøres tilgjengelig for andre enheter på nettverket. Hvis noe skal kunne lastes ned fra en annen pc, er det bare å kopiere over filen(e) til denne mappen. På samme måte kan du dele skriveren som er koblet til Windows 8.1-maskinen, slik at andre enheter på det samme nettverket kan bruke den trådløst.

Det har vært mulig å dele filer og skriver i tidligere Windows-versjoner, men i Windows 8 er metoden for å dele filene endret, slik at sikkerheten blir bedre, men dermed blir det også noe mer omstendelig. I denne artikkelen viser vi hele fremgangsmåten, slik at du kan dele alt også fra Windows 8.1.

Kanskje du er interessert i...