Cookies- og Brukervilkår


Del filer og skrivere i Windows 8.1

Det er lett å dele både filer og hjemmeskriver I Windows 8.1, slik at begge deler er tilgjengelig fra alle maskinene dine.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Hvis du har en trådløs ruter, så har du faktisk også et hjemmenettverk for datamaskiner, nettbrett og telefoner – så lenge alle enhetene er koblet til det samme nettverket.

Det betyr at du slipper å flytte filer frem og tilbake mellom ulike enheter ved hjelp av minnepinner eller epost. I stedet kan du dele filene på hjemmenettverket, slik at alle som er koblet til har tilgang til dem. Det er smart hvis du for eksempel vil kunne se feriebildene både på mobiltelefon og pc.

I Windows 8.1 er det mulig å aktivere en delt mappe som kan gjøres tilgjengelig for andre enheter på nettverket. Hvis noe skal kunne lastes ned fra en annen pc, er det bare å kopiere over filen(e) til denne mappen. På samme måte kan du dele skriveren som er koblet til Windows 8.1-maskinen, slik at andre enheter på det samme nettverket kan bruke den trådløst.

Det har vært mulig å dele filer og skriver i tidligere Windows-versjoner, men i Windows 8 er metoden for å dele filene endret, slik at sikkerheten blir bedre, men dermed blir det også noe mer omstendelig. I denne artikkelen viser vi hele fremgangsmåten, slik at du kan dele alt også fra Windows 8.1.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test av Windows 8

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdTest av Windows 8

Windows 8 byr på flere nyheter. Vi er svorne tilhengere av startmenyen i Windows 7, hvor programmene dukker opp så fort Windows identifiserer titlene vi skriver i søkefeltet. Dette er blitt videreutviklet i Windows 8!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Stor guide til Windows 8

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStor guide til Windows 8

Noe tilsvarende har du aldri prøvd! Windows 8 bugner av nyvinninger og likner ikke mye på sine forgjengere. Det er raskere, enklere og smartere, men mye må forklares - og det gjør vi for deg her.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Glem alt om passord

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdGlem alt om passord

Nå kan du slippe å huske vanskelige passord. I stedet kan du tegne tre hemmelige figurer med musa for å logge deg inn i Windows 8.

Les mer

Nyeste

Microsoft dropper Windows 8

Nå er det slutt på sikkerhetsoppdateringer til Windows 8 - les hvordan du sikrer pc'en din i framtiden.

Les mer

Genialt instrumentpanel til Windows

W8 Sidebar gir god oversikt over hva som foregår i "maskinrommet" på en pc.

Les mer

Del filer og skrivere i Windows 8.1

I Windows 8.1 er det lett å dele både filer og skriver fra én pc, slik at begge deler er tilgjengelig fra alle maskinene dine.

Les mer