Windows 95

Windows 95 fyller 20 år

For tyve år siden, den 24. august 1995, ga Microsoft ut sitt nye operativsystem, Windows 95.

25. august 2015

For mange brukere var Windows 95 det første operativsystemet de ble kjent med – og nå fyller det tyve år. Veldig mye har skjedd siden 1995, men da det kom på markedet var dette et revolusjonerende operativsystem.

Windows 95 var for eksempel det første operativsystemet med en egen startmeny, som i dag er en så fast del av Windows at det førte til massiv kritikk da menyen ble fjernet i Windows 8. Kritikken var så voldsom at Microsoft valgte å gjeninnføre startmenyen i Windows 10.

Verktøylinjen nederst på skjermen så også dagens lys i Windows 95. Det samme gjorde en rekke funksjoner som gjorde operativsystemet mer intuitivt og brukervennlig en forgjengeren, Windows 3.1.

Nettleseren Internet Explorer gjorde også sin debut i Windows 95, men den kom først i en oppdatering litt senere på året. Den gangen var Internett langt mindre utbredt enn det er i dag, og derfor var det heller ikke like nødvendig å ha en nettleser på maskinen.

31. desember 2001 sluttet Microsoft å oppdatere Windows 95. Mange brukere holdt på operativsystemet i mange år etter det, men i dag er det få maskiner som fortsatt kjører Windows 95.

Kanskje du er interessert i...